«Прапор, побитий війною: українська альпіністка Антоніна Самойлова підняла стяг бригади Едельвейс на вершині Евересту

Альпіністка Антоніна Самойлова підняла бойовий прапор 10 ОГШБр на найвищу гору планети
Скриншот

Альпіністка Антоніна Самойлова підняла бойовий прапор бригади Едельвейс на найвищу гору планети

Поділитися:

Українська альпіністка Антоніна Самойлова підкоривши найвищу гору світу – Еверест, підняла на її вершині прапор України з емблемою 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Едельвейс. Соцмережі відразу зазначили, що цей вчинок став не лише символом незламності українців, а й підтримкою для військових, які щоденно борються на передовій за незалежність України.

Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-лейтенант Олександр Павлюк у своєму Facebook. Він зазначив, що цей прапор має особливе значення, оскільки був поруч із воїнами на фронті. 

Піднявши прапор гірсько-штурмової бригади Едельвейс на вершині Евересту, Самойлова передала послання від усіх українців до наших захисників, які продовжують мужньо стримувати ворога. Вона зазначила, що цей прапор, який «побитий війною», несе символічну підтримку кожному воїну на передовій:

«Це — прапор з фронту штурмової бригади Едельвейс. Він побитий війною. Я хочу передати підтримку і привіт кожному українському воїну, який там, на передовій, захищає нас усіх, щоб ми продовжували жити й радіти життю, виховувати своїх дітей. Дякую, великий вам уклін», — сказала альпіністка на вершині найбільшої гори у світі.

Під час своєї експедиції Самойлова не тільки здійснила надзвичайно складне підкорення вершини, але й донесла послання підтримки від мирного світу до тих, хто на передовій веде боротьбу за наше майбутнє.

«Нині воїни 10 огшбр Едельвейс разом з іншими бригадами Сухопутних військ продовжують стримувати ворога, а прапори Едельвейсів, як й інших наших славних частин, оберігають та супроводжують українських воїнів», – зазначив Олександр Павлюк у своєму дописі.

До речі, цьогоріч Антоніна Самойлова продемонструвала свою неймовірну силу та витримку, підкоривши два «восьмитисячники» поспіль. Спершу вона піднялася на вершину Лхоцзе – четвертої за висотою гори світу (8 516 метрів), а потім на найвищий пік планети – Еверест (8 848 метрів). 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Повернулися з Донбасу»: Євген Кошовий разом з колегами зі Студії Квартал 95 з’їздив у прифронтові міста та передав допомогу військовим

Новини по темі