Арам Мнацаканов: Ну, підсмаж ти картоплю з грибами!

Арам Мнацаканов розказав про початок Пекельна кухня 3

У перший день зйомок Пекельної кухні 3 шеф нарешті познайомився з учасниками. Чи виправдали вони його сподівання, дізнаємося скоро на каналі 1+1.

Поділитися:

На майданчику "Пекельної кухні 3" Мнацаканов як у себе вдома. Кабінет пекельного шефа прикрашений фотографіями учасників минулих сезонів. На столі – фото Сергія Гусовського :).  А на диванчику черга журналісток, готових між чарівними посмішками вставляти питання про шоу.

Ось що розказав Арам Мнацаканов журналістам в перший день зйомок третього сезону "Пекельної кухні".

 Араме Михайловичу, яких учасників ви мріяли зустріти цього разу?

Професіоналів своєї справи, котрі вже мають високі стандарти.

Нарешті ці дурні стали дивитися YouTube, якось розбиратися, що Арам Михайлович просить зробити на першому конкурсі! Ну чому щоразу знову приходять ці 16 людей і знову у першому конкурсі "Презентуй себе" роблять, вибачте, якусь гору лайна???  Вони що, не могли подивитися всі сезони?! Не могли подивитися перший конкурс?! 

Ну, підсмаж картоплю с грибами!  Зроби щось смачне! Ні, починається – одна назва і шістнадцять інгредієнтів. Це навіть вислухати, не те що їсти, неможливо.

Тобто від учасників ви чекаєте простоти?

Ну, звичайно! Є закони жанру – не може одна страва містити більше п'яти інгредієнтів. Про це говорять усі визначні кухарі. П'ять! Це максимальне число. А у нас це з тим, посипане чимось, чимось полите, зверху ще щось, і ззаду інше. Людський рот не сприймає все це. Йому потрібні чисті смаки.

Як думаєте, багато тарілок доведеться розбити?

Ви знаєте, телевізійні технології дозволяють розбити одну тарілку і крикнути один раз (сміється – ред.). Все інше – справа телебачення.

А ви самі для себе якось розрізняєте, хто прийшов на "Пекельну кухню" за грошима, а хто чомусь навчитися?

Я ні разу не бачив людей, які прийшли за грошима! Усі ці сезони ніхто про гроші не думав. Це так само як спортсмени,  вони про призові не думають – якщо людина буде думати про призові, вона ніколи нічого не виграє.

Ви також муштруєте кухарів у російській "Пекельній кухні".  Є якась відмінність від української?

"Пекельна кухня" - це єдиний формат, просто відрізняється тим, що кухарі там набрані в Росії. Але принципова різниця в тому, що наші країни все ж знаходяться у різних географічних зонах. Україна знаходиться південніше, і життя тут відповідне – тут веселіше (сміється – ред.).

А де учасники сильніші?

Учасники різні – і там, і тут.  Якщо говорити конкретно, для мене найсильнішим був другий український сезон.  Тобто українська "Пекельна кухня 2" з усіх сезонів, де я брав участь, об'єднала найбільш сильних кухарів.

Слова вдячності часто чуєте?

Постійно! Найголовніші слова вдячності – це "Ми навчилися поважати свою професію та поважати себе!" Якщо раніше були люди, котрих власник або ще хтось змушував робити щось погано, готувати з поганих продуктів, то  тепер все по-іншому. Якщо ви подивитесь на історію учасників "Пекельної кухні", практично всі вони закінчили кар'єру в своїх ресторанах, тому що стандарти, які ми тут сповідуємо, дуже високі.

Нагадаємо, третій сезон "Пекельної кухні" має назву "Вирішальна битва". Дивіться в ефірі 1+1 навесні!