Автор “Великого кола” Артемій Сурін в “Сніданку з 1+1” приголомшив історією, як в Ірані його засудили до смертної кари

У Сніданку з 1+1 автор Великого кола Артемій Сурін розповів, як його звинуватили у шпигунстві (відео)

Автор тревел-проєкту “Велике коло” Артемій Сурін розповів, як його звинуватили у шпигунстві.

Поділитися:

Вже сьогодні, 28 липня, о 18:30 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться прем’єра тревел-проєктуВелике коло про українського бізнесмена та блогера Артемія Суріна, який здійснив навколосвітню подорож без авіаперельотів. Герой подолає більше 100 000 км за канонами Британського Королівського географічного товариства: тільки пішки, на машині або водним транспортом. Сьогодні автор та ведучий “Великого кола” завітав до студії “Сніданку з 1+1”, щоб розповісти про пригоди під час подорожі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 цікавих фактів про навколосвітню подорож проєкту "Велике коло"

Артемій Сурін відвідав усі континенти, провів у навколосвітній подорожі 280 днів. Одна з найекстримальніших історій трапилась в Ірані. Українця засудили до смертної кари за шпіонаж. Артемій в “Сніданку з 1+1” розповів, що все почалось під час зйомок з дрону давніх руїн. Незважаючи на те, що у блогера був дозвіл на зйомку, іранська поліція не захотіла його слухати.

“Того вечора я був затриманий, а наступного ранку мені призначають суд. Суд відбувається без перекладача, без адвоката, без нікого. Не слухаючи мене, винесли рішення, що громадянин України Сурін Артемій звинувачується у шпигунстві проти Ісламської Республіки і постановляють заарештувати. Я знав, що в цій ситуації є лише 2 варіанти: 1 - довічне ув'язнення, 2 - смертна кара. Через кілька годин я опинився в тюрмі, а наступного ранку уже перевели в тюрму корпусу стражів Ісламської Республіки. Це ті самі злочинці, які збили український літак. Тоді мені здавалося, що це все - вже кінець”, - розповів Артемій Сурін.

Під час одного із допитів у тюремному корпусі український мандрівник зустрів офіцера, який вирішував подальшу його долю. Цю зустріч Артемій називає дивом.

“Я потім аналізував, якщо б мене привезли на 10 секунд пізніше, був би хтось інший, а всі, кого я зустрічав в правоохоронних органах Ірана, це нелюди. Там відбуваються знущання. Але багатогодинний допит був саме з цим офіцером і він потім прийняв рішення, щоб мене випустили, і це справді було диво. Посольство України докладало зусиль, щоб мені допомогти, коли я перебував у тюрмі. Після того, як мені вдалося вийти з тюрми, вони евакуювали мене і прихистили в своєму посольстві. Потім я був евакуйований з країни в Азербайджан. Навіть вони казали, що це диво”, - розповів Артемій Сурін.

У телеподорожі Артемій побуває на всіх 6 континентах, перетне 3 океана, відвідає більше ніж 40 країн, і все це без жодного авіаперельоту.

«Коли я вирушав у цю подорож, розумів, що буду зустрічатися з людьми на всіх континентах, всіх рас, і це будуть дуже різні люди. Я вирішив об'єднати спілкування та взаємодії з ними навколо однієї ідеї. Це було дуже просте питання, але насправді, глибоке: «Яка твоя мрія?». І всі ці люди на всіх континентах давали свою відповідь та одкровення. Десь на 3 континенті я зрозумів, що відповіді починають повторюватися. Це мене дуже здивувало. Ну як може об'єднувати однакові бажання та турботи мільярдера в Маямі та індіанця в джунглях Латинської Америки, працівника антарктичної станції та українців, бедуїна в Сахарі та європейця. Але насправді я виявив що п'ять ключових, найважливіших речей існують для всіх людей у світі. І коли я це зрозумів після навколосвітньої подорожі,  мені стало набагато ясніше та легше жити. Ти просто дбай про ці п'ять речей і  будеш щасливим. Відповідь на це питання дізнаєтесь в фіналі проєкту».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Куди поїхати на вихідні: Топ-5 прекрасних українських міст

Докладніше про пригоди українця під час навколосвітньої подорожі можна буде побачити в тревел-проєкті “Велике коло”, щопʼятниці о 21:30, на телеканалі “1+1 Україна”.

Велике коло

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі