«Біжу за мову»: група 1+1 media доєднається до забігу від Всеукраїнського Руху «Єдині»

Група 1+1 media доєднається до забігу від Всеукраїнського Руху Єдині – Біжу за мову

Група 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» стала інформаційним партнером заходу.

Поділитися:

У День Незалежності України, 24 серпня, Всеукраїнський рух «Єдині» проведе благодійний забіг для підтримки українців, які наразі знаходяться в тимчасовій окупації та не можуть спілкуватися рідною мовою під страхом смерті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чоловіків в селі залишилося дуже мало — воюють": Марічка Падалко розвіяла міф про Закарпаття

Біжу а мову 1+1

Група 1+1 media в межах масштабної комунікаційної кампанії «Плюсуй українську» стала інформаційним партнером заходу. Зокрема, в день події різні дистанції подолають і самі працівники медіагрупи. 

«Ми без вагань зголосилися стати інформаційними партнерами благодійного забігу «Біжу за мову». Адже, як і всеукраїнський рух «Єдині», докладаємо зусилля для того, аби популяризувати українську мову та культуру, а також надихати та підтримувати тих, хто зараз цього особливо потребує», – прокоментували в 1+1 media.

Амбасадоркою акції стане ведуча телеканалу 1+1 Україна Марічка Падалко, яка неодноразово була учасницею різноманітних забігів, серед яких і 42-кілометровий марафон у Бостоні. 

«Спорт нам допомагає триматися та зберігати сили для спротиву. І через великий захід, як благодійний забіг «Біжу за мову», хочемо підтримати мешканців деокупованих територій в їхньому прагненні перейти на українську. А також тих українців, які досі живуть на тимчасово окупованих росією територіях і для яких навіть слово, сказане рідною мовою, може коштувати життя!», – зазначила Марічка Падалко, ведуча телеканалу 1+1 Україна. 

Ігор Циганик 1+1

Вестиме захід – спортивний журналіст і коментатор, ведучий ранкового шоу «Сніданок. Вихідний» Ігор Циганик. Локація –  м.Київ, Урбан-парк ВДНГ. Організатори зазначають, що доєднатися до забігу можуть всі охочі з будь-якої точки світу. Для цього необхідно обрати онлайн-участь.

«Щоразу після обстрілів збільшується кількість реєстрацій на безоплатні курси української Руху «Єдині». Бо люди розуміють: мова – це наша безпека на століття. У окупованих регіонах, як і століття тому, через українську можна втратити життя. Ми будемо бігти, щоб привернути увагу до людей в окупації, важливості  спільного звільнення від руского міра і переходу на українську мову», – коментує мету забігу керівниця та співзасновниця Руху «Єдині» Наталка Федечко

Детальніша інформація про реєстрацію, дистанції, а також вміст стартового пакета учасника розміщена за цим посиланням.

Новини по темі