Чулпан Хаматова - гість програми Tkachenko.ua 20 лютого

Чулпан Хаматова - гість програми Tkachenko.ua 20 лютого

Актриса театру і кіно, заслужена артистка Россійської Федерації

Поділитися:

Актриса театру і кіно, заслужена артистка Россійської Федерації Чулпан Хаматова стане гостею програми Tkachenko.ua 20 лютого. </span></span>Інтерв'ю записувалося за два тижні до її появи в агітаційних роликах Володимира Путіна. Біографія</strong></em><br></span></span></p> <p>Чулпан Хаматова Наілевна народилася 1 жовтня 1975 року в Казані, в сім'ї інженерів. Після кількох місяців в Казанському театральному училищі викладачі порадили Чулпан продовжити навчання в Москві, і вона вступила в ГІТІС.</p> <p>Чулпан Хаматова виступала на сценах кількох московських театрів - крім Молодіжного (РАМТ), вона грала в

У кіно Чулпан Хаматова почала зніматися на третьому курсі - її запросив на роль Каті в картині "Час танцюриста" режисер Вадим Абдрашитов. Роль Ріти у фільмі Валерія Тодоровського "Країна глухих" стала для неї воістину зоряною - і глядачі, і критики визнали її однією з найбільш талановитих молодих актрис вітчизняного кіно. На даний момент (2010) Чулпан Хаматова знялася в більш ніж 30 фільмах ("Місячний тато", "Різдвяна містерія", "Левова частка", "72 метра", "Грецькі канікули", в тому числі в багатосерійних фільмах "Діти Арбата"(2004), "Казус Кукоцького"(2005), "Загибель імперії"(2005), "Доктор Живаго" (2006), "Вежа" (2010), "Достоєвський" (2011). Чулпан Хаматова багато працює і в європейському кіно (німецькі стрічки "Тувалу" Ф.Хельмера, "Англія" А.фон Бориса, "Гуд бай, Ленін!", "Віктор Фогель - король реклами", "Колискові", тощо).

Чулпан Хаматова разом з Діною Корзун організувала благодійну акцію "Подаруй життя" і створила однойменний фонд (заснований в грудні 2006 року), який допомагає лікуванню дітей з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями. Чулпан Хаматова також входить до складу ініціативної групи громадського руху "Образ майбутнього". Працювала в складі Громадської палати РФ (з 2008 р.).<br><br></span><span У Чулпан Хаматової три дочки - Аріна, Ася, Ія.

2001 рік - приз за кращу жіночу роль у конкурсі "Глядацький погляд" на кінофестивалі "Кінотавр" ("Левова частка").
2004 рік - звання заслуженої артистки Російської Федерації.<br></span><span 2004 рік - премія "Золота маска" за роль у виставі "Мамапапасинсобака".
Шукшина ".

Новини по темі