Чим відрізняються іменини й день народження: яке свято все ж таки важливіше?

День народження чи іменини: яке свято важливіше
Freepik

День народження та іменини: що важливіше.

Поділитися:

Іменини та день народження – два свята, пов'язані з датою, але мають вони різне значення. 

День народження та традиції святкування

День народження – це день, коли людина з'явилася на світ. Це щорічне свято, яке відзначає річницю народження людини. Цього дня заведено влаштовувати урочисті гуляння з подарунками, тортами, привітаннями від друзів та рідних.

Іменини та традиції святкування

Іменини – це день пам'яті святого, на честь якого названа людина. Цей день може відзначатися один або кілька разів на рік, залежно від кількості святих з таким же ім'ям. Іменини відзначають скромно, а іноді взагалі й ігнорують. Можна зібратися в колі сім'ї або з близькими друзями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День ангела в березні 2024: новий та старий календарі іменин

День народження чи іменини: що важливіше

День народження – це важливий день, адже він знаменує собою початок нового року життя людини. На іменини людина може згадати про свого небесного покровителя, помолитися йому і попросити про допомогу.

Рівень важливості свята визначається особистими переконаннями людини. Деякі люди надають більшого значення Дню народження, інші – іменинам. Наприклад, для вірян іменини можуть мати більше значення, адже це день пам'яті їхнього небесного покровителя. У деяких родинах існує традиція більш урочисто відзначати саме іменини.

Обидва свята – це чудовий привід для того, щоб зібратися з близькими людьми, порадіти життю і подякувати за все, що у вас є.

Здивуйте близьких! Листкові пиріжки з шинкою та сиром – рецепт "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі