Де дивитись графік відключень електроенергії в Україні (оновлено)

Де дивитись графік відключень електроенергії
freepik.com

Графік віялових відключень електроенергії можна подивитись на сайті.

Поділитися:

По всій Україні вводиться обмеження постачання електроенергії. Українців просять обмежити використання електроенергії з 7:00 до 23:00 та не вмикати потужні електроприлади — мікрохвильові печі, електрочайники, кондиціонери, електрообігрівачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖПодбайте про заряджені телефони, запас води, ліхтарики, теплі шкарпетки і ковдри: в Україні 20 жовтня буде обмеження постачання електроенергії

Також Укренерго повідомило, що по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання електроенергії, а от де саме та на скільки — потрібно дивитись у місцевих операторів розподільчих мереж (обленерго). Як зазначили в Укренерго, відключення будуть почергові — тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможи енергетикам: коли можна та не можна користуватися електроприладами (інфографіка)

Де дивитись графік відключень електроенергії

►Графік віялових відключень електроенергії можна подивитись на сайті Yasno. Для того, дізнатись, коли ваш будинок знеструмлять, введіть вашу адресу у потрібне поле. Тисніть тут. 

  • Щоб дізнатися, коли вдома може бути відсутнє електропостачання, вкажіть назву вулиці та номер будинку та отримайте час можливої відсутності світла в разі застосування стабілізаційних відключень.
  • Якщо ваша адреса відсутня у списку, з високою вірогідністю відключення у вашому будинку не буде відбуватися.
  • Наявність вашої адреси в графіку не гарантує 100% відключення.
  • Відключення може не відбутися, якщо в цьому не буде потреби.
  • Проте, за наявної необхідності та відповідної команди від НЕК Укренерго, відключення повинно бути проведено саме у вказані інтервали часу.

Енергетики докладають усіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4х годин, але в окремих випадках через масштабність пошкоджень енергосистеми енергопостачання може бути відсутнім більш тривалий час. Враховуючи велику кількість факторів, вказані інтервали графіку в окремих випадках можуть бути незначно зсунуті (+/- 40 хвилин). Графік відключень формується оператором системи розподілу у відповідності до потреб, команд НЕК Укренерго. Представлений графік наданий ДТЕК Київські електромережі.

►Також посилання на сайти всіх операторів розподільчих мереж (обленерго) можна подивитися на окремій сторінці сайту Міністерства енергетики.

► Опублікований графік потенційних відключень по м. Київ. 

Що треба мати вдома на випадок відсутності електроенергії: дивіться список.

Як правильно обрати та їсти консерви, щоб не нашкодити здоров’ю, дивіться:

Новини по темі