Подбайте про заряджені телефони, запас води, ліхтарики, теплі шкарпетки і ковдри: в Україні 20 жовтня буде обмеження постачання електроенергії

В Україні 20 жовтня вводитися обмеження постачання електроенергії: просять не вмикати потужні електроприлади
freepik.com

В Офісі президента попросили українців обмежити використання електроенергії з 7:00 до 23:00 в четвер, 20 жовтня.

Поділитися:

В Україні у четвер, 20 жовтня, вводиться обмеження постачання електроенергії. Про це заявив заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які довго зберігаються без холодильника: чим запастися на випадок вимкнення електроенергії 

Українців просять обмежити використання електроенергії з 7:00 до 23:00 в четвер, 20 жовтня.

"20.10.2022 по ВСІЙ Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії. Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики. Прошу поставитись до цього серйозно. Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. Це вимушені кроки. Тому всі разом працюємо на своєму фронті!, — написав заступник голови ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба мати вдома на випадок відсутності електроенергії: перелік

В Укренерго повідомили, що 20 жовтня по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання електроенергії, а от де саме та на скільки — потрібно дивитись у місцевих операторів розподільчих мереж (обленерго). Як зазначили в Укренерго, відключення будуть почергові — тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

"Погода погіршується. Будь ласка, подбайте про те, щоб до завтра, до 7.00 ранку, ви мали заряджені телефони, пауербанки, запас води, ліхтарики і батарейки до них. Теплі шкарпетки і ковдри. І обійми для рідних і близьких. Не виключаємо, що з настанням холодів ми проситимемо про вашу допомогу частіше.", — зазначили в Укренерго.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допоможи енергетикам: коли можна та не можна користуватися електроприладами (інфографіка)

Також мер Києва звернувся до киян із проханням обмежити користування електроприладами.

У четвер, 20 жовтня та не вмикати з 7.00 до 23.00 потужні електроприлади — мікрохвильові печі, електрочайники, кондиціонери, електрообігрівачі.

"Опалювальний сезон у Києві ми розпочинаємо 20 жовтня зважаючи на погодні умови та необхідність економити електроенергію (щоб кияни не обігрівали житло кондиціонерами та електрообігрівачами). Навіть невелика економія та зниження електроспоживання в кожному помешканні допоможуть стабілізувати роботу національної енергосистеми. Прошу також підприємців, власників рекламних площин, магазинів, кафе та ресторанів максимально економити на освітленні вивісок та екранів", — зазначив Віталій Кличко.

Новини по темі