Діти-мрійники арт-марафону #моядитячамрія приєдналися до Blockchain Art Hackathon 2.0

Учасники арт-марафону #моядитячамрія пройшли перший етап навчання малювання

Цього року Blockchain Art Hackathon присвячений проектуванню рішень викликів майбутнього.

Поділитися:

10 жовтня на території інноваційного парку UNIT.City учасники арт-марафону #моядитячамрія пройшли перший етап навчання малювання в VR-шоломах в рамках підготовки до участі у другому Блокчейн Арт Хакатоні.

Вже від 13 до 19 жовтня в Києві відбудеться новий етап міжнародного проекту, що об'єднує мистецтво і технології, - Blockchain Art Hackathon 2.0

Blockchain Art Hackathon - це щорічний міжнародний проект, в якому організатори, наслідуючи принципи децентралізації, відмовилися від вікових та статусних обмежень, не ставлять стильових рамок, надаючи митцям можливість за допомогою створення арт-об'єктів показати власне бачення інноваційних технологій. Захід збирає під одним дахом не тільки людей мистецтва, а й професіоналів IT-індустрії, керівників і власників великого бізнесу для створення унікальної blockchain-культури.

Цього року Blockchain Art Hackathon присвячений проектуванню рішень викликів майбутнього, в якому спільне існування людини і штучного інтелекту докорінно змінить реальність.

Організатором проекту є провайдер blockchain-рішень BlockchainLab в партнерстві зі студією віртуальної і доповненої реальностей Sensorama Lab, V Київський міжнародний економічний форум та інноваційним парком UNIT.City.

Тема Blockchain Art Hackathon 2.0 - життя людини серед тотально впроваджених технологій. Художникам запропонують уявити нові способи взаємодії людей один з одним. Фахівці прогнозують, що такий час настане досить скоро - через 50 років. Організатори проекту запросили до участі дітей-мрійників з арт-марафону #моядитячамрія телеканалу 1+1, оскільки цей хакатон про майбутнє, в якому будуть жити сьогоднішні діти.

Вони так само, як і дорослі учасники арт-хакатона, пройдуть підготовку до малювання за допомогою технології віртуальної реальності і створять в шоломах свої малюнки «з майбутнього». Часто сміливі дитячі образи і судження вражають своєю свіжістю і легким переходом «за межі реальності».

Так чи інакше, але майбутнє в наших руках, ми його створюємо, виховуючи своїх дітей, закладаючи сьогодні в них навички життя. 20% населення земної кулі - діти, але саме вони є на 100% носіями трендів майбутнього і його ж «мешканцями». Тому Blockchain Art Hackathon 2.0 бачить сенс у залучення дитячої фантазії в вирішення творчого завдання.

Малюнки дітей - учасників арт-марафону #моядитячамрія Вероніки Тимофєєвої, Михайла Комнацького Марії Чуйко, зроблені в VR-шоломах, стануть частиною анімаційного фільму, який створять учасники Blockchain Art Hackathon 2.0. Анімаційний фільм, створений в арт-резиденції, буде презентовано на V Київському міжнародному економічному форумі, а потім стане учасником світових і європейських анімаційних фестивалів.

Також дітям арт-марафону #моядитячамрія необхідно нарівні з дорослими «колегами» по арт-хакатону презентувати на V КМЕФ свої ідеї майбутнього, свої мрії, які в їхньому житті стануть реальністю. Модерувати їх буде фея проекту Здійсни мрію Олександра Лобода.

Участь мрійників з проекту «Здійсни мрію» у Blockchain Art Hackathon - новий спосіб надихнути дітей мріяти без умовностей і кордонів, йти за своєю мрією, відкривати майбутнє вже сьогодні.

Новини по темі