Дмитро Комаров: Як організувати безпечний відпочинок для дітей і цікавий для дорослих

Дмитро Комаров:  Як організувати безпечний відпочинок для дітей і цікавий для дорослих

Якщо дотримуватися мінімальних правил безпеки, то ймовірність того, що ваша дитина і ви чимось захворієте, знижується до нуля. 

Поділитися:

Напередодні довгоочікуваних свят ведучий "Світу навиворіт" розповів 1plus1.ua, як організовувати подорожі взимку. Сьогодні Дмитро Комаров допоможе батькам спланувати свята цікаво для себе та безпечно для дитини.

Якщо вам дозволяють фінанси, найбезпечніше, звісно, з дитиною поїхати до Європи, тому що вона там навряд чи отруїться і щось підхопить.  Це можна робити двома шляхами: регулярними рейсами або дістатися автобусом до Польщі, де купити квиток на лоукост. Як це зробити, я вже розповідав.

Коли мова йде про дітей, існує стереотип, що з малюком в екзотичні країни їхати небезпечно. Насправді, ризик є і для дорослих, а для дитини він вище в рази. Перед вильотом обов'язково потрібно проконсультуватися з дитячим лікарем і зробити всі щеплення. Якщо дотримуватися мінімальних правил безпеки, то ймовірність того, що ваша дитина і ви чимось захворієте, знижується до нуля. У мене є дуже багато друзів і знайомих, які з однорічними дітьми вирушали  до Індії, Камбоджі і навіть у африканські країни.

Яких правил безпеки потрібно дотримуватись обов'язково?

1. МИЙТЕ РУКИ. У вас і у вашої дитини повинні бути чисті руки. Для цього їх потрібно не тільки мити під краном, але використовувати дезінфікуючі засоби, які можна купити заздалегідь вдома.

2. ЧИСТА ВОДА. Ні в якому разі не пийте воду з-під крану! Якщо ви знаходитися в країні Азії, вода має  бути тільки із супермаркету в пляшці з цілою пломбою під кришкою.  Будьте уважні! Іноді місцеві дають "пляшкам" друге життя та підробляють пломбу суперклєєм.

3. УНИКАЙТЕ ДЕШЕВИХ ГЕНДЕЛИКІВ НА УЗБЕРЕЖЖІ. Інгредієнти для страв у таких закладах зберігаються просто на газеті, яку постелили на піску або асфальті.

4. ВІДМОВТЕСЯ ВІД СОКІВ ФРЕШ. Зворотній бік навіть дуже крутих ресторанів в Гоа  - це корито з брудною водою, де протягом дня миють склянки для коктейлів. Не у всіх закладах є водопровід.

5. МИЙТЕ ФРУКТИ. Якщо трішечки недомити екзотичний фрукт, весь наступний тиждень можна провести в номері або навіть шпиталі. Плоди краще мити з милом, а шкірку зрізати.

6. ОФОРМІТЬ СТРАХОВКУ. Перед від'їздом вивчіть місцевість на предмет клініки, до якої можна дістатися протягом години від місця вашого прожиавання. Вона може врятувати життя вам та вашій дитині.

Я люблю подорожувати з дитинства.  Коли я був маленьким, батьки возили до Ельбрусу на Північний Кавказ. Я себе там відмінно почував і всім раджу.

Як організувати відпочинок з колегами, провести тімбілдінг та влаштувати ефективну перевірку своїх співробітників? Читайте на 1plus1.ua вже незабаром.

Новини по темі