ФОПи можуть сплачувати податки через «Дію»: інструкція

Як ФОПам сплатити податки через Дію: інструкція
freepik.com

Якщо ви ФОП, можете сплачувати податки в "Дії" буквально за декілька кліків.

Поділитися:

Відтепер ФОПи можуть сплачувати податки у додатку "Дія" за декілька кліків. Власне, це не нова послуга, просто її було тимчасово зупинено з початком війни з росією. У Телеграм-каналі "Дії" написано наступне:

"На початку війни держреєстри було відключено з міркувань безпеки. Проте зараз спільно з Державною податковою службою вдалося відновити роботу комплексу реєстрів, що дотичні до податкових послуг. Якщо ви ФОП 1–3 групи на спрощеній системі оподаткування без найманих працівників, то можете сплатити єдиний податок та ЄСВ просто в мобільному застосунку".

Як сплатити податки ФОПам через "Дію": інструкція

Тож якщо ви ФОП і хочете сплатити податки через додаток "Дія", треба:

1. Зайти у застосунок та натисніть Послуги–Податки ФОП.

2. Обрати пункт "Сплата податків та зборів".

3. Обрати вид податку та період, за який його сплачуєте.

4. Натиснути "Сплатити".

У "Дії" закликають підтримувати українську економіку та сплачувати податки вчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада прийняла низку важливих рішень для українців у воєнний час (про армію, військову службу та звільнення від неї, про заробітну плату вчителів, податки для бізнесу та інш.)

Нагадаємо, 15 березня Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №7137-д "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану", яким впровадила ряд податкових стимулів та пільг для бізнесу під час війни з росією. Зокрема на час воєнного стану для великого бізнесу розширили можливість користуватися опцією єдиного податку (ліміт підвищено з 10 млн до 10 млрд грн) та зняли ще ряд обмежень.

Дивіться відео про житлові субсидії під час війни в Україні:

Новини по темі