Графіки відключення електроенергії більше не актуальні: через нові пошкодження в Україні вводять триваліші екстрені відключення світла у Києві та області

Графіки відключення електроенергії більше не актуальні: в Україні вводять триваліші екстрені відключення світла у Києві та області
freepik.com

Енергосистема країни зазнала нових пошкоджень.

Поділитися:

Енергосистема країни зазнала нових пошкоджень. Сьогодні вночі російські терористи знову атакували енергетичну інфраструктуру в Київській області. Руйнування серйозні, тому маємо різке погіршення ситуації з енергопостачанням. Дефіцит електроенергії в Києві та області може складати 30%. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба мати вдома на випадок відсутності електроенергії: перелік

Щоб не допустити повного знеструмлення, оператори системи розподілу будуть обмежувати споживання електроенергії за вказівками Укренерго. Відключення будуть більш тривалими й стосуватимуться значно більшої кількості споживачів.

  •  Відключення можуть тривати довше ніж 4 години.

Обмеження торкнуться Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Київської областей і Києва, повідомив заступник голови Офісу президента.

Графіки стабілізаційних відключень, які складені напередодні, більше не актуальні. Найближчими днями будуть застосовані більш жорсткі й тривалі відключення електропостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які довго зберігаються без холодильника: чим запастися на випадок вимкнення електроенергії

Українців просять споживати електроенергію помірно 

  • вмикати енергомісткі прилади по черзі,
  • максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Бізнес-клієнтів просять обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торговельних центрів.

Новини по темі