"Хочу, щоб до людей з інвалідністю ставилися як до рівних", — ведуча Соломія Вітвіцька про власну благодійну діяльність, дитинство та особисте життя

Соломія Вітвіцька про особисте життя та благодійну діяльність

Ведуча 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька дала велике інтерв'ю про вплив дитинства на формування особистості, розлучення та проєкт "Переможці".

Поділитися:

Ведуча ТСН на "1+1 Марафон" Соломія Вітвіцька дала велике інтерв'ю для проєкту "Слава+". У розмові телеведуча поділилася подробицями дитинства, життєвими принципами та розповіла найбільш вражаючу історію з благодійних концертів у Охматдиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соломія Вітвіцька зворушливо привітала брата-захисника з днем народження та поділилася архівною дитячою світлиною

Соломія Вітвіцька

Про віддалення батька від родини

Ведуча зізнається, що для неї це не стало надзвичайно великим ударом, а от брат Северин пережив цю подію складніше. Вона вважає, що коли люди розлучаються, обов’язково треба обговорити всі деталі з дітьми, щоб вони не відчували себе в чомусь винними:

“Якщо не було цього спілкування, потім це все відображається лише на дітях, і лише діти будуть страждати і нести ці травми далі по життю”.

Про життєві принципи

На думку Соломії, її життєві принципи не змінилися кардинально від початку повномасштабного вторгнення. Як і раніше, вона надзвичайно цінує життя. Однак і не вважає, що смерть варто боятися:

“Рано чи пізно це все одно відбудеться, тому не має сенсу цього боятися”.

Соломія Вітвіцька

Про власне розлучення

Після 8 років шлюбу Соломія розлучилася зі своїм чоловіком. Ведуча ділиться, що вони залишилися у хороших стосунках, і їх розрив був усвідомленим. На це рішення повпливала публічність Соломії, адже чоловіку було складно бути разом з такою успішною та відомою жінкою. Пара докладала зусиль, аби розв'язувати проблему, відвідували психолога, проте врешті-решт офіційно розлучилися:

“Усе стало комфортніше та світліше”.

Про регулярні концерти в Охматдиті

Ведуча розповідає, що перший захід організувала наприкінці березня 2022, коли на підступах до Києва були російські війська. Тоді концерт став можливістю лікарям відпочити, які до того працювали без перерв уже кілька тижнів:

“Щемно стало, коли до мене підійшла одна лікарка і каже: “А що там в Києві?”. Я зрозуміла, що людина вже місяць взагалі не виходила за межі лікарні”.

Найбільше Соломії запам’ятався випадок, пов’язаний з дівчинкою, що отримала поранення в Чернігові. Уперше після травми попри свій пригнічений стан дитина спустилася саме на концерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 50 концертів під час великої війни: Соломія Вітвіцька з українськими артистами дарує позитивні емоції дітям з «Охматдиту»

Соломія Вітвіцька

Про проєкт “Переможці”

Соломія Вітвіцька є куратором проєкту “Переможці”, який спрямований на допомогу людям з інвалідності та сприянні інклюзивності в українському суспільстві. Про свою мету в цій ініціативі ведуча каже так:

“Я хочу, щоб до людей з інвалідністю ставилися як до рівних… Вважаю, що в нас зараз буде змінюватися ставлення до людей з інвалідністю набагато швидше, тому що війна — це травми, руйнування і поранення. Нам доведеться робити наші міста нарешті доступними та безбар’єрними”.

Повне інтерв'ю:

Новини по темі