Хто може отримати відстрочку від мобілізації за новим законопроєктом: перелік категорій

Хто отримає відстрочку від мобілізації за новим законопроєктом

Відстрочка від мобілізації за новим законопроєктом: хто може отримати.

Поділитися:

У Верховній Раді прийняли законопроєкт про мобілізацію, який визначає, хто може отримати відстрочку від мобілізації під час війни. Наводимо приклади, кому пропонується надавати відстрочку.

►Визнані в установленому порядку особи з інвалідністю або за рішення ВЛК матимуть відстрочку від 6 до 12 місяців, після чого мусять знову пройти повторне ВЛК.

►Жінки та чоловіки трьох і більше дітей віком до 18 років за умови відсутності заборгованості зі сплати аліментів протягом 3 місяців.

►Жінки та чоловіки, які мають на утримані дитину до 18 років, якщо другий з батьків такої дитини загинув, зник безвісти, позбавлений батьківських прав, ув’язнений.

►Жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років, а також дитину, хвору на тяжкі хвороби.

►Жінки та чоловіки, які мають дитину (дітей) до 18 років та чоловіка (дружину), які проходять військову службу.

►Зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною та/або своїм батьком або матір'ю (батьком або матір'ю дружини (дружина), якщо вони вимагають постійного догляду за висновком лікарів.

►Особи, що мають дружину (чоловіка) з інвалідністю I або II групи, або одного з батьків, якщо їх більше нема кому доглядати.

►Члени сімей осіб, яким надано звання Героя України.

►Жінки та чоловіки, чиї близькі родичі зникли безвісти або загинули під час стримування та відсічі агресії ворога у Донецькій та Луганській областях, а також під час дії воєнного стану.

►Онуки бабусі та дідуся з інвалідністю 1 та 2 груп, якщо немає ближчих родичів.

►Аспіранти та студенти денної або дуальної форми навчання, які здобувають освіту послідовно.

►Заброньовані працівники;

►Нардепи, судді та деякі категорії держслужбовців.

Нагадаємо, 11 квітня Верховна Рада України ухвалила в цілому проєкт закону про мобілізацію. Що очікувати від нового закону про мобілізацію? Дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі