Якщо не встигли оновити військово-облікові дані: чого чекати з 17 липня

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Оновлення даних у ТЦК: що чекає на військовозобов'язаних з 17 липня
Freepik

Оновлення даних у ТЦК: що чекає на військовозобов'язаних з 17 липня

Поділитися:

За новим законом про мобілізацію оновити свої дані можна буде ще сьогодні, 16 липня. ЦНАПи працюватимуть за звичним графіком до 18:00. Окрім візиту до центру надання адміністративних послуг, це також можна зробити за допомогою додатку "Резерв+" або прийти в ТЦК. Ті, хто оновив дані, не потраплять під адміністративні стягнення. А хто не встиг, можуть отримати штраф за адміністративне порушення про недотримання правил військового обліку від 17 до 25,5 тисяч грн.

Що робити, якщо не встигли оновити військово-облікові дані

Ті люди, які не оновили свої дані, мають продовжувати прибувати до відповідних органів з метою оновлення. Водночас, як пояснила в ТСН офіцерка сектору мобілізаційної та оборонної роботи, такі люди можуть отримати штраф за несвоєчасне проходження процедури.

"Тут так, ми це вже розглядаємо як окремий елемент порушення. Звичайно, це буде штраф. Якщо ми говоримо по статті про неоновлення даних."

Також офіцерка сектору мобілізаційної та оборонної роботи додала, що за об'єктивних причин можна уникнути штрафу.

Що чекає на військовозобов'язаних з 17 липня

Отже, від середи, 17 липня, усі військовозобов'язані, хто не оновив свої дані одним з трьох визначених способів, стають порушниками закону і потрапляють під адміністративну відповідальність.

"Якщо людина не оновила дані, у неї вимагатимуть оновити дані. Якщо давно не було проходжено військово-лікарської комісії, то направляють за відповідною повісткою проходити це ВЛК. Якщо, наприклад, є актуальне ВЛК, людина має відповідний рівень придатності до військової служби, не має права на відстрочку, про це не заявляє, можуть також видати мобілізаційне розпорядження", - пояснила юристка.

Також варто зауважити, що ТЦК почне надсилати повістки поштою рекомендованим листом за останньою відомою адресою громадянина або за місцем його реєстрації. З 17 липння така повістка вважатиметься врученою, навіть якщо людина не проживає за адресою.

Більше актуальних та важливих новин дивіться у ТСН, що виходить на YouTube та у марафоні новин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потрібно оновити дані на рівні з чоловіками: який штраф загрожує військовозобов'язаним жінкам за неявку до ТЦК

 

Новини по темі