Ім'я Наталя та його значення, походження, характер, особливості

Значення імені Наталія: що означає та як впливає на характер

Ім'я Наталія має давнє походження та потужну енергетику.

Поділитися:

Ім'я Наталя дуже популярне в українському суспільстві. Володарки такого імені доброзичливі, життєрадісні, мають лідерські якості. Який характер у Наталії?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на жовтень 2023: нові дати свят

Наталя: походження та значення

Наталя походить від латинського виразу "Dies Natalis Domini" — "День народження Господа, Різдво". У перекладі ім'я означає "різдвяна", "благословенна". Часто таким іменем називали дівчаток, що народилися в період різдвяних свят. В українську мову прийшло за часів прийняття християнства. Інші форми імені: Наталія, Натуся, Таша, Наша, Ната, Натуня, Нана, Тала, Талюша, Татуся, Наталюшка.

Наталія: характер імені

Наталія — це жінка з непохитною моральністю, що завжди виступає на захисті справедливості. Вона благородна та самодостатня особистість, яка не боїться труднощів. Подекуди має складний характер, але він врівноважується патологічною порядністю і бажанням Наталії робити добро. Володарка цього імені — оптимістка по життю, яка завжди готова прийти на допомогу. Водночас Наталія любить похвалу, але важко переносить критику на свою адресу.

Наталя — лідер, який прагне завоювати авторитет. Може бути прямолінійною та рішучою. Вона доволі потайлива. Навіть коли доводиться зіштовхуватися з труднощами, ця жінка воліє демонструвати оптимізм. Втім, в душі в неї можуть вирувати зовсім інші емоції. Але Наталка не покаже свого болю і слабкості. В особистому житті намагається побудувати міцні відносини.

Наталя: іменини

День ангела Наталі відзначають 11 січня, 10 березня, 31 березня, 27 липня, 8 вересня, 14 вересня.

Наталія: відомі українські постаті

  • Наталія Нікомидійська — християнська мучениця, найбільш відома свята цього імені.
  • Наталія Іванівна Кобринська — українська письменниця, організаторка жіночого руху.
  • Наталя Забіла — українська поетеса.
  • Наталка Денисенко — українська актириса.

Наталія: відомі ведучі

Наталя Островська — телеведуча 1+1, марафону "Єдині новини" та проєкту "Нічна варта". З 24 лютого Наталя Островська з першими вибухами поїхала на роботу і відтоді інформує суспільство про головні події в країні в програмі новин ТСН. Нині очікує на появу донечки та веде власний блог про вагітність в YouTube-каналі ТСН.

Наталія Мосейчук — ведуча 1+1 Україна у марафоні "Єдині новини" від 1+1, веде свій Youtube-канал. Менш, ніж за рік війни Youtube Мосейчук набрав майже півмільйона підписників. У власному проєкті "Мосейчук+" показує відверті розмови з українцями — людьми, які впливають на долю нашої країни, які своїми вчинками рухають країну вперед та визначають її майбутнє.

 

Новини по темі