Інформаційний марафон «Єдині новини» безперебійно мовить в ефірі вже півроку

Інформаційний марафон «Єдині новини» безперебійно мовить в ефірі вже півроку

26 серпня виконується півроку з моменту першого ефіру інформаційного марафону обʼєднаних телеканалів «Єдині новини».

Поділитися:

Починаючи з 26 лютого, марафон «Єдині новини» мовить безперебійно, а його роботу забезпечують почергово редакції провідних медіагруп України — 1+1 media, Starlight Media, Inter Media Group і телеканалів «Рада» та Перший канал Суспільного Мовлення. 

Сумарно майже 2000 журналістів, медійників і технічного персоналу забезпечують телемарафон цілодобово, перебувають у гарячих точках, ризикуючи своїм здоров’ям та життям, щоб люди по всьому світу дізналися правду про злочини росії в Україні. Тож головна мета «Єдиних новин» – надавати перевірену інформацію й бути з глядачами, читачами та слухачами 24 години на добу сім днів на тиждень задля інформаційної безпеки та перемоги України. Успіх у виконанні цієї місії підтверджують результати досліджень: так телеканали, що створюють та транслюють марафон, залишаються найбільш затребуваним джерелом достовірної інформації серед всіх українських ЗМІ¹. 69% українців довіряють марафону «Єдині новини»² і це важлива мотивація для продовження щоденної роботи редакцій, що створюють марафон. 

Загалом, за час існування «Єдиних новин» у межах телемарафону вийшло понад 5000 сюжетів та відбулося більше ніж 12 000 прямих включень з України та світу.

«Єдині новини» – це унікальний продукт. Міжнародні партнери завжди з цікавістю питають про його роботу та, впевнений, не уявляють, чи змогли б їхні медіа так консолідуватись. За півроку марафон змінився. Зміни відбуваються і досі, тому що він - це живий організм, який намагається відповідати вимогам часу та свого глядача. Згідно багатьох соцопитувань марафон - лідер по переглядах та впізнаваності в України. Це говорить лише про якість та затребуваність продукту. Тому працюємо далі і наближаємо нашу перемогу, — коментує Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Телемарафон «Єдині новини» має широке дистрибуційне портфоліо і доступний для глядачів з України та всього світу на телебаченні (через Т2 та супутник), радіо, ОТТ-платформах, в Digital (Facebook та YouTube) і навіть у додатку Дія. 

Також, починаючи з травня, щоденно о 20:00 на всіх майданчиках, що транслюють «Єдині новини», виходить програма «Єдині. Головне», яка триває одну годину. Це підсумковий огляд ключових подій про Україну, в Україні та з України за день, що минає. 

¹ Дані дослідження громадської думки українців від Міжнародного республіканського інституту

² Дані моніторингу споживання медіа за липень 2022.

Новини по темі