«Фінансовану допомогу ми приймаємо, але проводити «Євробачення» будемо в Україні, 100%»: у «Сніданку з 1+1» міністр культури Ткаченко розповів про підготовку до майбутнього конкурсу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
«Фінансовану допомогу ми приймаємо, але проводити «Євробачення» будемо в Україні, 100%»: у «Сніданку з 1+1» міністр культури Ткаченко розповів про підготовку до майбутнього конкурсу

Ексклюзивно до ефіру «Сніданку з 1+1» долучився міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко

Поділитися:

В суботу Україна стала переможницею Євробачення-2022. Нашу країну представляв гурт Kalush Orchestra з піснею Stefania. За правилами конкурсу, країна-переможниця отримує право на проведення Євробачення наступного року. Проте у мережі відбуваються дискусії, наскільки можливо цю організацію реалізувати під час війни та у якому місті України проведуть конкурс.  Ексклюзивно до ефіру «Сніданку з 1+1» долучився міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Він розповів, що наша країна вже не вперше прийматиме конкурс, тому багато нюансів організації будуть враховані.

«Головне – у нас є досвід проведення двох конкурсів «Євробачення». Тому організувати наступне для нас не буде проблемою. Як відповідають керівники «Євробачення» на питання де буде наступний конкурс: «Видихніть і святкуйте перемогу». Я думаю, ми зробимо все, щоб майбутнє «Євробачення» відбулось в Україні», — прокоментував Ткаченко.

На інформацію про те, що вже свою заяву підстрахувати Україну в організації конкурсу висловили Швеція та Іспанія, Ткаченко відповів категорично: «Фінансовану допомогу ми приймаємо, але проводити «Євробачення» будемо в Україні, 100%».

Окрім того, він наголосив, що після перемоги Kalush Orchestra йому з вітаннями написали два міністри культури інших країн, які вже запропонували фінансову допомогу в організації музичного конкурсу.

У фіналі за глядацьким голосуванням Україна отримала максимальну оцінку 12 балів від 28 країн-учасниць із 40. За словами міністра культури, цей результат демонструє, що Україну бачать в Європі.

«Коли обговорюється наразі питання про кандидатство у члени ЄС, то це відбувається не тільки через політичні рішення. Вони бачать соціологічні опитування, що люди, їхні виборці, підтримують європейський вибір України. Тому зрозуміло, що під час війни вони хочуть продемонструвати свою підтримку і телеголосуванням», — зазначив Ткаченко.

Ризикуючи дискваліфікацією на шоу, переможці Євробачення-2022 Kalush Orchestra, сказали ту саму заповітну фразу на підтримку Азову та Маріуполя, яка змусила мільйони європейців активно гуглити та дізнаватись деталі війни в Україні. Самі азовці зізнаються, що чекали підтримки від гурту і коли її почули – видихнули з полегшенням.

Улюблена програма українських телеглядачів «Сніданок з 1+1» в ефірі телеканалів ТЕТ та 2+2 та у прямому ефірі на YouTube у будні з 7:00 до 10:00 та у вихідні – з 8:00 до 10:00 продовжує розповідати українцям про оперативні новини в країні, долучати спеціалістів різних галузей та розповідати історії земляків, яким вдалось врятуватись від бойових дій.

Новини по темі