“Історія питання: декомунізація та денацифікація”: на “1+1 Україна” відбудеться премʼєра нового документального фільму

На 1+1 Україна відбудеться премʼєра нового документального фільму Історія питання: декомунізація та денацифікація - 1+1

Вечори документального кіно продовжуються!

Поділитися:

На “1+1 Україна” продовжуються вечори документального кіно під назвою “Історії України: відновлення правди”. Кожної суботи глядачі можуть побачити документальні стрічки авторства журналістів та творчих команд телеканалу “1+1 Україна”, які розвінчують російські історичні міфи про нашу державу та допомагають засвоїти уроки минулого, щоб не повторювати помилки у майбутньому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 цікавих фактів про цикл документальних фільмів "Україна. Повернення своєї історії"

Цієї суботи, 6 травня, о 23:20 на телеканалі “1+1 Україна” відбудеться премʼєра документального проєкту кореспондента ТСН Станіслава Ясинського “Історія питання: декомунізація та денацифікація”. До робити над фільмом були залучені українські та міжнародні історики та письменники. Автори розкажуть, чому не потрібно “сліпоту” росіян списувати на пропаганду і розберуть, завдяки кому в росії поширилась “релігія ненависті”. Як комунізм та нацизм переріс у рашизм, який зміг перевершити усі тоталітарні ідеології в історії людства. Історики пояснять, чому для більшості росіян досі Сталін та Ленін залишаються одними з найвеличніших героїв, та чи можна це змінити. 

“Я страшенно кайфую, коли можу розповісти цікаву історію, і дуже хочу, щоб знання історії допомогло нам бути стабільними і сталими на шляху вверх. Вверх йти важко, і саме правдива історія - це та палиця, на яку варто спертися. Ми все подолаємо і відбудуємо, бо ми - це більше ніж окремі "я" і "ти, - каже журналіст. - Ми повинні знати правду про себе і своїх пращурів, бо тоді є шанс не повторювати помилок".

Деякі експерти стверджують, щоб історія більше не повторилась, у росії потрібно провести декомунізацію та денацифікацію, як свого часу зробили у Німеччині. Чи можливо це зробити, дивіться в документальному проєкті “Історія питання: декомунізація та денацифікація”  цієї суботи о 23:20 на телеканалі “1+1 Україна”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські документальні фільми, які варто подивитися

Історії України Відновлення правди 1+1

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.
 

Новини по темі