Історичний буксир продовжує благодійну подорож до Фінляндії на підтримку ЗСУ: фото

Історичний буксир M/S Alpo продовжує подорож задля підтримки України: фото

Історичний буксир M/S Alpo продовжує благодійну подорож з Нормандії до Фінляндії, збираючи допомогу для України.

Поділитися:

M/S Alpo прибув до м. Кан 6-го червня, у День святкування висадки союзних військ, подолавши шлях у півтора місяця з благодійною метою – нагадувати жителям Європи у кожному порту слідування про важливість підтримки України та збирати кошти на ЗСУ. Ініціатори події – власники судна Юкка Юола, Маркку Канкаала та Мартті Хаапала, які з початком повномасштабного вторгнення підтримують Україну, та спеціально до цієї події відремонтували корабель часів Другої світової війни.

Протягом усієї подорожі команда M/S Alpo активно збирала пожертви на благодійний збір "Безпечне небо", започаткований амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24, професором історії Єльського університету Тімоті Снайдером. «Безпечне небо» — це сучасна українська розробка, яка здатна виявляти повітряні цілі, а також прогнозувати їхній маршрут для подальшої нейтралізації. Це допомагає захистити українські міста від російських обстрілів.

Буксир

Пришвартувавшись у порту Кан, де розташований меморіальний комплекс "Меморіал Миру", присвячений подіям Другої світової війни, організатори подорожі та команда M/S Alpo стали частиною ювілейного 80-річного шанування Нормандської операції, яка відкрила Другий фронт і стала початком перемоги Європи над фашизмом.

Історичний буксир M/S Alpo, який брав участь у самій висадці в Нормандії у 1944 році, вирушив у подорож 27-го квітня від міста Оулу (Фінляндія), де знаходився після Другої світової війни. За цей час буксир зупинявся у портах Фінляндії, Швеції, Данії, Німеччини і нарешті Франції. У кожній гавані проводилися дні відкритих дверей, під час яких для відвідувачів влаштовували екскурсії кораблем, розповідали про його історію та проводили паралелі із сьогоденням, закликаючи підтримувати Україну.

Менеджер проєкту M/S Alpo Янне Лейнонен поділився досягненнями благодійної місії та анонсував другий етап проєкту:

“З початку нашої мандрівки наприкінці квітня з Оулу ми побували в 11 портах, і всюди до нас приходили люди, медіа, щоб підтримати символічну місію M/S Alpo. Багато хто стежив за нашою подорожжю до Нормандії. Так, у Німеччині військовий корабель F223 супроводжував конвой, щоб продемонструвати свою підтримку та повагу до історичної місії, яку виконує буксир. На кожному кроці ми бачили великий інтерес до M/S Alpo і прийняли рішення не просто повернутися до Фінляндії, а продовжити нашу акцію, зупиняючись у нових портах по дорозі до рідного Оулу”. 

Благодійна мета проєкту – зібрати 100 тис. євро на збір фандрейзингової платформи UNITED24.

M/S Alpo близький до досягнення мети, допомігши залучити вже понад 50 тис. євро. Ці кошти підуть на захист українських міст від російських ракет і дронів. 

Буксир

Соцмережі проєкту M/S Alpo:

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як легендарний буксир M/S Alpo часів Другої світової війни подорожував до берегів Нормандії для підтримки України.

Новини по темі