«Поговори зі мною»: Катя Осадча представила виставку, присвячену дітям без батьків та поділилася їх щемливими історіями

Катя Осадча поділилася болючими історіями героїв виставки Поговори зі мною, присвяченій дітям, які не мають батьків: фото

Катя Осадча поділилася болючими історіями героїв виставки Поговори зі мною, присвяченій дітям, які не мають батьків

Поділитися:

У київському ТРЦ Гулівер відкрилася мультимедійна виставка Поговори зі мною, щоб привернути увагу до важливості та цінності родини для кожної дитини та популяризувати культуру усиновлення та сімейного виховання в Україні.

Проєкт створений у вигляді мультимедійної виставки, на якій представлені фотопортрети 10 дітей та дорослих, які певну частину свого життя прожили без родинного тепла та турботи.  Виставка також містить відеоісторії, у яких герої та героїні діляться своїми думками, емоціями та мріями про родину і майбутнє. Авторка світлин — українська фотохудожниця Василина Врублевська.

Катя Осадчая

Поговори со мной

Основна ідея проєкту — створення діалогу між героями та відвідувачами, з акцентом на важливість слухання і підтримки. Виставка надає можливість кожному відвідувачу стати співрозмовником для дітей, почути їхні історії та краще зрозуміти їхні почуття.

«Проєкт Поговори зі мною показує, наскільки важливо для дитини мати родину. Діти в інтернатах часто не знають того, що для більшості є буденністю. Наші герої розповідали, що до того, як потрапили в родини, не знали про дні народження, власні речі чи можливість придбати щось для себе. Кожен дорослий в Україні повинен побачити цю виставку. Проєкт через світлини та екрани дає можливість зрозуміти, в яких умовах опиняються ці діти. Приходьте та дізнавайтеся більше про сімейні форми виховання, бо ми можемо допомогти їм змінити своє життя на краще», – коментує Осадча.

Катя Осадчая

Поговори со мной

Поговори со мной

Розповідаючи про героїв виставки на своїй сторінці в Instagram, Осадча також поділилася їхніми щемливими історіями з дитинства.

«До 23 років я не знав, що люди святкують дні народження»

«В дитячому будинку я уявляла, що мій ведмедик це мама, розмовляла з ним і ділилась всім що боліло…», «До 23 років я не знав, що люди святкують дні народження….», «В мене не було дитячих фотографій, я не уявляла якою я була маленькою і ніхто мені не розповідав про те, якою я була…», – діляться своїми історіями герої виставки.

Ініціатива була реалізована з нагоди Дня усиновлення за ідеєю Фундації Катерини Осадчої разом з Міністерством соціальної політики України, Координаційним Центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей, Фундацією Олени Зеленської та Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Виставка триватиме з 19 по 30 вересня у ТРЦ Гулівер за адресою: Київ, Спортивна площа, 1а. Вхід для всіх охочих — вільний. Після завершення у Києві, виставка продовжить свою подорож іншими містами України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Якщо є мотивація, вибивайте всі двері»: Інна і Тімур Мірошниченко дали поради батькам, які хочуть усиновити дитину та розповіли про труднощі, з якими зіткнулися

Новини по темі