«Змусило згадати свій досвід перших післяокупаційних місяців на Київщині»: Костянтин Грубич поділився враженнями про фільм Хазяїн 2. На своїй землі

Хазяїн 2. На своїй землі: Костянтин Грубич поділився враженнями про фільм
1+1 Україна

Ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич поділився своїми враженнями від перегляду фільму Хазяїн 2. На своїй землі

Поділитися:

13 жовтня відбулася прем'єра фільму Хазяїн 2. На своїй землі, виготовленого «Основа Фільм Продакшн» за підтримки USAID на телеканалі 1+1 Україна. Тепер стрічка ексклюзивно доступна на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ. 

Напередодні у київському кінотеатрі «Оскар» відбувся допрем'єрний показ стрічки за участю творчої команди, який відвідав і ведучий 1+1 Україна Костянтин Грубич. Своїми враженнями після перегляду він поділився у себе в соцмережах.

«Побачене пройняло, зрезонувало, змусило згадати свій досвід перших післяокупаційних місяців на Київщині… 

Не буду переказувати сюжет. Не бачивши першого сезону серіалу, можна починати з другої, бо сприймається як окрема історія, у якій все зрозуміло. Перед очима оживає печворк у мінорних тонах, де з різних клаптиків-доль-характерів мешканців одного українського села неподалік недружнього кордону складається цілісна картина перших днів повномасштабного вторгнення росії на нашу землю.

Хазяїн 2. На своїй землі
Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

Метаморфози з головним героєм і його найближчими родичами відбувається на тлі коротких сцен з іншими односельцями. Місцевий «олігарх» вмить стає безпомічним і безпорадним, влада і гроші до яких він звик, втратили свою силу. Залишилося лише почуття гідності й стрижень відповідальності за родину, за підлеглих, за свою землю врешті», – написав Костянтин Грубич.

«Місцевий «олігарх» вмить стає безпомічним і безпорадним, влада і гроші, до яких він звик, втратили свою силу»

За його словами, у фільмі багато символізму. Також ведучий відзначив хорошу акторську гру.

«Несподівана і дуже переконлива Ольга Сумська у ролі продавчині сільської крамниці, як завжди народний і чесний Віктор Жданов, не знайомий мені (пробачте!), але чудовий виконавець ролі сільського наївного, але чесного хлопця Толіка… Всі разом селяни не лише тло для родини Пузирів, а окремі живі люди, у яких багато хто з нас може пізнати себе або своїх сусідів», — прокоментував Грубич.

Хазяїн 2. На своїй землі
Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

Ворога в цьому серіалі, на думку Костянтина Грубича, показали доволі реалістично. А от Богдана Бенюка, який зіграв головного героя Терентія Пузиря, ведучий порівняв з Томом Генксом.  

«Вважаю, що Том Генкс позаздрив би роботі колеги»

Хазяїн 2. На своїй землі
Скриншот/Хазяїн 2. На своїй землі

«Нарешті кілька слів про головного героя – Терентія Гавриловича Пузиря. Богдан Бенюк у його ролі, як на мене, епічний герой нашого часу, у якому видно силу, страх, любов, рішучість, готовність піти на смерть заради родини. Стежте за його очима, жестами, мімікою. Вважаю, що Том Генкс позаздрив би роботі колеги.

А фінальна пісня «Вівці мої вівці» у виконанні Бенюка – просто знахідка. До речі, саундтрек з оранжуванням культової мелодії «Ой у лузі червона калина» теж тужлива удача серіалу», – зауважив Костянтин Грубич.

Нагадаємо, що переглянути фільм «Хазяїн 2. На своїй землі» можна на Київстар ТБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «24 лютого 2024 року змінило все»: Богдан Бенюк розповів про свого персонажа у фільмі Хазяїн 2. На своїй землі та відповів, чому варто подивитись продовження історії про Терентія Пузиря

Новини по темі