«24 лютого 2024 року змінило все»: Богдан Бенюк розповів про свого персонажа у фільмі Хазяїн 2. На своїй землі та відповів, чому варто подивитись продовження історії про Терентія Пузиря

Хазяїн 2. На своїй землі
Богдан Бенюк розповів про свою роль у фільмі Хазяїн 2. На своїй землі
1+1 media

Богдан Бенюк, який зіграв головного героя Терентія Пузиря у фільмі Хазяїн 2. На своїй землі розповів про враження після зйомок та трансформацію свого персонажа

Поділитися:

Вже цієї неділі, 13 жовтня о 23:00 на 1+1 Україна відбудеться премʼєра фільму «Хазяїн 2. На своїй землі». Богдан Бенюк, один з найяскравіших акторів українського кіно, повертається на телеекрани в образі харизматичного бізнесмена Терентія Пузиря, який намагатиметься жити в умовах війни та окупації.

Богдан Бенюк ексклюзивно для сайту 1plus1 розповів про свої враженнями від роботи над фільмом, а також поділився історією про перевтілення в образ Терентія Пузиря, який у новій частині історії постає перед глядачем у зовсім іншому світлі. Актор пригадав про свою співпрацю з режисером Зазою Буадзе та наголосив на тому, як цей фільм віддзеркалює реальні переживання українців у часи війни.

— Що для вас було найважчим у роботі над роллю Терентія Пузиря, який опиняється в окупації й не хоче виїздити? 

Особисто для мене нічого особливо складного в цьому фільмі не було, бо поруч завжди був режисер Заза Буадзе, який дуже гарно володіє акторським ремеслом. Він допомагав вирішити всі складні психологічні моменти, які ми, актори, іноді могли пропускати в сценах.

«Фільм емоційний і точно буде викликати певну реакцію у глядачів»

Він вміло все виправляв. І те, що я сьогодні побачив, адже я не дивився готовий фільм до показу — тут дуже хороші кадри, цікаво дивитися. Фільм емоційний і точно буде викликати певну реакцію у глядачів. 

Богдан Бенюк
1+1 media

— Чи були складні моменти під час зйомок про які ви могли б розповісти?

Як на мене, складності ніякої не було. Але те, що цей фільм віддзеркалюватиме позицію українства і кожен буде уявляти себе в цій історії, згадуючи власні моменти — це однозначно. Мистецький твір так і повинен впливати на людей. Бо заради чого ми це робимо? Заради того, щоб вплинути та, можливо, навіть переконати того, хто сумнівається.

«Цей фільм віддзеркалюватиме позицію українства»

— Як змінився ваш герой з першої частини фільму? Чи було щось таке, що вас здивувало в його розвитку у новій главі історії?

У першій частині глави мій персонаж — це людина бізнесу, яких не дуже люблять всі люди. Він думає в першу чергу про бізнес і зовсім не думає про себе та людей, які з ним працюють. Бажання наживи була його головна мрія в перших чотирьох серіях, але настало 24 лютого 2024 року, яке змінило все.

І вже настільки змінилась позиція в цього чоловіка, який потрапив в ситуацію, де треба було докорінно перейти цей рубікон та зробити те, що він не робив до цього часу. Коли це розуміння прийшло, то він рятує своїх односельців і мало того, ще допомагає Збройним Силам України. 

Богдан Бенюк
1+1 media

— Які риси вашого персонажа найбільше резонували з вами особисто? Чи є щось спільне між вами й героєм, якого ви грали у фільмі?

З усіма героями, яких я граю у фільмі та в театрі є спільні риси, тому що, якби цю мою роль грав якийсь інший артист, то він би вносив свої риси, притаманні йому. А так, якщо це я, то лише беру обставини, які є, але вношу свою присутність, розуміння ролі. Це у мене є в абсолютно кожній роботі.

— Чи є сцени або моменти, які вам особисто найбільше запам'яталися або викликали сильні емоції?

Мені дуже сподобався фінал фільму та початок, де саме момент із колоском. 

Хазяїн 2. На своїй землі
1+1 media

— У вашій акторській кар'єрі були різні ролі, від комедійних до драматичних. Яка ваша найулюбленіша роль та кого подобається грати більше?

Як на мене, не правильно казати, яка в мене улюблена роль. Найважливіше для артиста, коли ти береш ті обставини, які диктує кіно та театр і ти пірнаєш в цю історію. Тому вони для мене всі однаково дорогі та важливі. 

— В одному з інтерв'ю ви казали, що акторство — це завжди напруга. За багато років кар'єри ця напруга пройшла чи все ще присутня?

Ти постійно повинен бути в ритмі. Всі хто зустрічається зі мною на майданчику, вони знають, що я актор першого дубля. Я граю все з першого разу, а потім, коли хтось починає щось перезнімати чи своє додавати, то мене це дратує, тому що потрібно акумулювати енергію на один раз, зробити його чудово і все.

Богдан Бенюк
1+1 media

Зараз техніка зовсім інша, а раніше, коли була плівка і вона була дуже дорога, це було важливо. Тому це певна школа, яка йде з 1975 року, коли я знявся в першому фільмі й де треба було робити два дублі максимум, тож я звик робити все ідеально з першого разу. 

Не пропустіть премʼєру «Хазяїн 2. На своїй землі» 13 жовтня о 23:00 на телеканалі 1+1 Україна та на платформі кіно та телебачення Київстар ТБ як ексклюзивного диджитал-транслятора цього телевізійного фільму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Києві відбувся допрем'єрний показ Хазяїн 2. На своїй землі: Віктор Ющенко, Олеся Жураківська, Соломія Вітвіцька та інші зіркові глядачі поділилися враженнями від фільму

Новини по темі