Буде різкий перехід з осені в зиму: синоптик розповів, коли Україну накриє хвиля холодів та злив

Коли Україну накриє хвиля холодів та злив: прогноз погоди від синоптика
Freepik

Коли чекати на дощі та похолодання? Синоптик здивував прогнозом погоди на осінь

Поділитися:

Українців очікує різкий перехід з осені в зиму. Про це в інтерв'ю виданню Главред розповів народний синоптик Станіслав Щедрін.

«Значне похолодання очікується в другій половині листопада. Будуть значні мінусові температури, навіть удень», — заявив синоптик.

А от перші дощі накриють Україну вже наприкінці вересня. Найближчі опади синоптик прогнозує 28 та 29 вересня в західних, північних і частково центральних областях України. Проте погода в цей період лишатиметься теплою.

«У південних областях може бути до +30. Значні опади слід очікувати в другій половині листопада», — зазначив пан Щедрін.

Раніше синоптики зазначали, що через глобальне потепління клімат в Україні стає теплішим та посушливим. Цьогорічна осінь має бути переважно сухою, принаймні в першій декаді. На початку жовтня очікують бабине літо. Денні максимуми можуть сягати до +24 градусів. Перед цим буде негода. Водночас в жовтні та листопаді рівень опадів повинен сягнути норми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість овочів зросла на 36%: економіст пояснив, як змінилися ціни на продукти в Україні та з чим це пов'язано

 

 

Новини по темі