Можуть тривати три дні: коли Україну накриють сильні магнітні бурі в жовтні

Коли Україну накриють сильні магнітні бурі в жовтні 2024 — небезпечні дати
Freepik

Найближчими днями Україну накриють сильні магнітні бурі. Розповідаємо, які дні будуть небезпечними.

Поділитися:

В жовтні очікується серія магнітних бур, які можуть викликати погіршення самопочуття. В цей період особливо обережними мають бути метеочутливі люди та ті, хто мають хронічні захворювання.  

Найближча сильна магнітна буря може настати 10 жовтня і тривати три дні. Очікується сонячна активність з К-індексом 4. Небезпечними датами експерти також називають період з 22 по 26 жовтня. Можлива тривала, проте помірна буря, що теж досягне не більше 4 балів. Ще один викид сонячної енергії прогнозують 28-29 жовтня.

В період магнітних бур може підвищуватися артеріальний тиск, погіршуватися самопочуття, настрій. У людей з хронічними захворюваннями спостерігається загострення хвороб. Рекомендується уникати стресових ситуацій та дбати про свій стан: відпочивати, контролювати тиск, пити якомога більше чистої води та віддавати перевагу збалансованому харчуванню.

Раніше ми розповідали, що магнітні бурі виникають, коли від світила з величезною швидкістю летять заряджені частинки. Далі вони занурюються у магнітне поле нашої планети, ніби розхитуючи його. Інколи це може вивести з ладу техніку на землі та у космосі. Дізнайтеся детально, чому виникають магнітні бурі та чи дійсно вони впливають на здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місячний календар стрижок на жовтень 2024: сприятливі дні для зміни зачіски

Вам також буде корисно дізнатися, чому довго спати – шкідливо для здоров'я. Дізнайтеся, що виявили науковці у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі