Корисні солодощі: Який зефір найкорисніший?

Корисні солодощі: Який зефір найкорисніший?

Якщо важко відмовитись від смаколиків, а докори сумління не дають спокою, не впадайте у відчай та зверніть увагу на цей продукт

Поділитися:

Зефір - найкорисніший варіант солодощів. Якщо важко  відмовитись від смаколиків, а докори сумління не дають спокою, не впадайте у відчай та зверніть увагу на цей продукт.

У складі справжнього зефіру тільки натуральні компоненти: яєчний білок, цукор, фруктово-ягідне пюре та загусник (желатин, пектин, агар-агар). Саме це обумовлює вітамінно-мінеральний склад.

Вживання зефіру знижує рівень холестерину, покращує роботу кишечника, швидко насичує, виводить важкі метали та токсичні речовини. Обмежують вживання зефіру при ожирінні, цукровому діабеті, запальних процесах шлунку та при алергії на складові.

Поживна цінність та структура зефіру напряму залежать від загусника. Якщо у складі агар-агар, він щільний; желатин – пружний; пектин - ніжний кислинкою. Шоколадна глазур та шоколадні наповнювачі покращують смак, однак додають калорій. Найкориснішим вважається зефір на основі агар-агару або пектину, з фруктозою замість цукру та без штучних домішок, але не більше 3 штучок на день!