Може негативно впливати на самопочуття: в Києві попереджають про погіршення повітря

Критичний рівень діоксиду азоту: в Києві попереджають по погіршення повітря
Freepik

В повітрі Києва вміст діоксиду азоту перевищує критичний рівень — як це вплине на самопочуття

Поділитися:

Як повідомили в Укргідрометцентрі, в період з 18 по 19 вересня в повітрі Києва спостерігатиметься критичний рівень діоксиду азоту — 5. Така концентрація може негативно впливати на самопочуття людей.

Повідомляється, що тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин в повітрі, зокрема діоксиду сірки та формальдегіду.

Ситуація має покращитися у період 20-22 вересня. Північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години сприятимуть поступовому зменшенню концентрацій забруднюючих речовин.

 

За даними стаціонарних пунктів спостереження УкрГМЦ за станом атмосферного повітря 17 вересня 2024 року середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК). Впродовж 18-19 вересня завдяки сухій та теплій погоді вміст діоксиду азоту в повітрі буде перевищувати критичний рівень – 5 гранично допустимих концентрацій, що може негативно впливати на самопочуття людей. Тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря. 20-22 вересня північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години сприятиме поступовому зменшенню концентрацій забруднюючих речовин.

Опубликовано Український гідрометеорологічний центр Вторник, 17 сентября 2024 г.

Раніше ми повідомляли, що Європа потерпає від найсильніших повеней за останні 30 років. Чи варто очікувати негоди в Україні, читайте на сайті 1plus1.ua.

Нагадаємо, вже третю добу в Україні вирують пожежі, зокрема на Київщині, через що виникає смог та запах гару. За словами ДСНС, лише за минулу добу там було зафіксувано 109 пожеж, 81 з них в екосистемах. Також пожежі відбувалися на Дніпропетровщині, про що раніше розповіли у ТСН.

Новини по темі