Культура волонтерства та донатів: чому це важливо для українців (коментують ведучі "1+1 Україна")

Волонтерство та донати: як благодійність змінила Україну

Міжнародний день волонтера: ведучі "1+1 Україна" про важливість благодійності для України.

Поділитися:

З початку повномасштабної війни сотні тисяч українців стали волонтерами: допомагали евакуювати людей, надавали та продовжують надавати допомогу постраждалим, підтримують українську армію та оборону країни. Культура волонтерства та донатів стала важливою частиною української ідентичності. Вона демонструє, що українці – це згуртований народ, який завжди готовий прийти на допомогу один одному.

В Міжнародний день волонтера, який в Україні та світі відзначають 5 грудня, ведучі "1+1 Україна" розповіли про важливість культури волонтерства та власний досвід благодійності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖРятуємо безпритульних тварин взимку: поради ековолонтера

Соломія Вітвіцька

Ведуча ТСН на 1+1 Марафон Соломія Вітвіцька не тільки працює у прямому ефірі, аби українці дізнавалися свіжу та перевірену інформацію, а ще встигає волонтерити, збирати кошти і передавати необхідні речі військовим, організовувати щоп’ятниці концерти для пацієнтів Охматдиту. Також Вітвіцька допомагає і стає ведучою благодійних концертів, де також збирають кошти на допомогу ЗСУ. Свою волонтерську діяльність Соломія розпочала ще у 2014 році з допомоги рідному брату-військовому Северину. Він служив у Криму, але після окупації півострова його підрозділ перекинули до Краматорська, де навесні 2014 року відбулася битва за це місто.

“Я дуже тішусь, що зараз волонтерами стала вся країна! Разом ми купували автівки, тепловізори, бронежилети, каски, дрони. Разом робили свято для діток Охматдит. Якщо кожен з нас буде щось робити для перемоги, то вона настане набагато швидше. Кожен на своєму фронті! Наближаємо перемогу разом! І разом завжди можна зробити більше!”

Соломія Вітвіцька

Неля Шовкопляс

Від березня 2022 року ведуча “Сніданку з 1+1” Неля Шовкопляс допомагала волонтерам розвозити гуманітарну допомогу для мам та діток, які тимчасово переїхали на Львівщину зі східних регіонів України. Пізніше, у своїх соціальних мережах, Неля почала організовувати збори для військових та волонтерів з Барвінківського напрямку. 

“Всі намагаються бути корисними тут і зараз. Війна викликала шалене об’єднання та патріотизм. І це правильно, так і має бути! Цим наша нація відрізняється від сусіда-агресора, який ніколи в житті не був, не є і не буде здатний на щось подібне. Я відчуваю страшенну відповідальність, розумію, що не можу лишатись осторонь. Не можу відмовити військовим, які на передовій. Не можу відмовити своїм одномістянам і людям із сусідніх сіл. І я дуже вірю в допомогу і об’єднання українців”.

Неля Шовкопляс

Тімур Мірошниченко

Ведучий “ЖВЛ Представляє” від перших місяців повномасштабного вторгнення Тімур багато допомагав як волонтер та допомагав розвозити важливі речі для всіх, хто цього потребував. А нині багато їздить з українськими артистами з концертами для військових. Також разом з колегами-ведучими долучається до Дня донора і здає кров, яку передають лікарням та госпіталям по Києву та області, пацієнтам, які найбільше її потребують, серед них – військові та діти. А також за потребами відправляють на Схід.

Тімур Мірошниченко

Єгор Гордєєв

Ведучий “Сніданок з 1+1” Єгор Гордєєв - амбасадор Superhumans Center - клініки для лікування та реабілітації постраждалих від війни. Регулярно їздить у центр, де спілкується з підопічними. Підтримує тварин і притулки - зі “Сніданком” зібрали кошти на відкриття будиночка для тварин у Patron Pets Center. Також Єгор після деокупації Київщини 2022-го допомагав Бородянському психоневрологічному інтернату, який пережив страшну історію окупації. Разом з колегами передавав необхідні речі - пральні та сушильні машини, матраци, постіль, харчі, засоби гігієни тощо. 

“Ми єднаємося проти когось. І дай боже, щоб навчилися після війни єднатися за щось. Треба лагодити швидко, аби поверталися українці додому”.

Єгор Гордєєв

Наталія Мосейчук 

Ведуча 1+1 Україна Наталія Мосейчук - голова піклувальної ради державної установи  «Школа супергероїв», що надає освітні послуги дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Заняття у таких школах при лікарнях безкоштовні. До кожної дитини шукають індивідуальний підхід. Малеча не запустить навчання і не боятиметься повертатися в навчальний процес. Ведуча та кураторка проєкту навідує маленьких пацієнтів у різних містах України та навіть проводить уроки для дітей.

Під кожним відео на Ютуб-каналі Наталії можна знайти посилання на актуальні збори для наших захисників. 

Наталія Мосейчук

Катерина Осадча

Ведуча каналу “1+1 Україна” та засновниця проєкту з пошуку зниклих “Знайти своїх” Катерина Осадча презентувала іменну благодійну фундацію — "Фундація Катерини Осадчої". Основними напрямками роботи фундації є пошук зниклих цивільних (спільний з телеканалом “1+1 Україна” проєкт “Знайти своїх”), а також допомога родинам, які взяли дітей в різні форми виховання (всиновлення, ДБСТ, опікунство і тд.). 

“З початком повномасштабної війни в Україні "Світське життя" стало на затяжну паузу, а перед суспільством постали кардинально інші питання. Я розумію, що будь-яке зволікання — це чиясь доля в полоні та, ймовірно, втрачене життя”.

Катерина Осадча

Костянтин Грубич

Ведучий «Сніданок з 1+1» Костянтин Грубич разом із сином Ярославом та волонтерами їздить Україною із гуманітарною місією. Вже був у Херсоні, у Чорнобилі, на Донеччині, підтримує людей та показує незламний дух українців, що перебували певний час під окупацією російської армії. 

Костянтин Грубич

Олексій Суханов

Ведучий проєкту «Говорить вся країна» на каналі 1+1 Україна Олексій Суханов переймається долею покинутих тваринок. Він часто ділиться у соцмережах історіями самотніх хвостиків, адже за майже два роки великої війни проблема покинутих домашніх тварин стала катастрофічною. Ведучий часто допомагає різним притулкам для тварин та не втомлюється закликати людей бути чуйними до пухнастиків:

“Хвостаті мешканці допоможуть кожному з нас відчути себе потрібним, зарядять радістю, доведуть, що чарівником стати доволі просто - треба лише знайти для них годинку-дві, у будь-який день”.

Олексій Суханов

Наталя Островська

Наталя Островська допомагає збирати кошти на допомогу Україні. Вже двічі ведуча літала у США, щоб провести благодійні заходи і привезти лоти. Загалом за 2 заходи вдалося зібрати понад 3,5 млн гривень на протезування і реабілітацію українських, військових, дрони, авто для фронту та побудову модульного будиночка для пари пенсіонерів у Ірпені.

Наталя Островська

Марічка Падалко

Марічка Падалко, як амбасадорка благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine, неодноразово оголошувала благодійні збори для постраждалих. Один з останніх — на допомогу Дмитру Терещенку, який у 19 років пішов захищати рідний Чернігів від окупантів, а через рік, у важких боях на сході, втратив праву ногу. Також нещодавно долучилася до соціально важливої справи й стала донором. Ведуча здала кров для наших військових. 

Марічка Падалко

Новини по темі