Коли магнітні бурі у вересні 2024: небезпечні для самопочуття дні

Магнітні бурі у вересні 2024: які дні будуть небезпечними для самопочуття
Freepik

Календар магнітних бур на вересень 2024 року: які дні будуть небезпечними

Поділитися:

У вересні 2024 року на нас чекає серія геомагнітних спалахів, які можуть спричинити погіршення самопочуття. Розповідаємо, коли спеціалісти прогнозують магнітні бурі в перший місяць осені.

Магнітні бурі у вересні 2024: небезпечні дати

За попередніми прогнозами, у вересні магнітні бурі пройдуть 1-3, 10 та 26 числа.

  • 1-3 вересня — тривала магнітна буря слабкої потужності;
  • 10 вересня — магнітна буря середньої інтенсивності;
  • 26 вересня — сильна магнітна буря.

Магнітні бурі: як впливають на здоров'я

Найчастіше у період магнітних бур погіршення самопочуття відчувають метеозалежні люди та люди з хронічними захворюваннями. Найпоширеніші симптоми — головні болі, запаморочення, апатія, слабкість. Також нерідко люди скаржаться на підвищення чи зниження артеріального тиску, біль у суглобах, тривожність, дратівливість, загострення хронічних захворювань. Проте більшість людей не відчувають жодних негативних ефектів.

Магнітні бурі у серпні 2024 року: як захиститися

У небезпечні дні рекомендується зменшувати фактори стресу, приділяти час фізичній активності та віддавати перевагу здоровому харчуванню. Важливо дотримуватися режиму сну, ретельно висипатися. Також варто перевірити вміст домашньої аптечки на наявність необхідних ліків.

Раніше ми розповідали, як виникають магнітні бурі та чи дійсно вони мають вплив на здоров'я. Це збурення магнітного поля Землі, тривалість якого може сягати від кількох годин до кількох діб. Магнітні бурі виникають, коли від Сонця з величезною швидкістю летять заряджені частинки, а далі занурюються у магнітне поле нашої планети, ніби розхитуючи його. Інколи ці явища навіть здатні виводити з ладу техніку. Читайте більше на сайті 1plus1.ua.

Вам також буде цікаво дізнатися, як на наш організм вплине відмова від літнього часу. Деталі — у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

Новини по темі