Марічка Падалко зізналася, для чого запустила свій YouTube-канал

Марічка Падалко вперше розповіла про свій відеоблог
1plus1.ua

Розмова про блогерство з відомою телеведучою ранкових новин.

Поділитися:

Доброго дня, Марічко. Зовсім нещодавно ви запустили свій YouTube-канал для жінок, який називається Marichka Padalko UA. Чому ведуча ранкових випусків ТСН топового каналу 1+1 вирішила стати блогером?

Насправді, якщо говорити про словосполучення «ведуча каналу», то сьогодні у відповідь ви почуєте запитання: якого YouTube-каналу. Дуже сильне зараз відбувається розшарування. Ціле покоління з’явилося, яке взагалі не орієнтується в реаліях українського телебачення. Якось я читала лекцію про телебачення для підлітків 13-15 років. І для мене було великим здивуванням, що вони не змогли назвати жодного ведучого українського каналу. Це мене змусило задуматися над тим, що телебачення дуже стрімко втрачає свої позиції. Я серйозно почала думати, що потрібно заводити свій канал у YouTube.

Друга причина – суто професійно-психологічна. Довгий час я думала: хто я така, щоб роздавати поради? Це одна з причин, чому я так довго не наважувалася запустити свій канал на YouTube.

Те, що я роблю в YouTube – це все, що не змогла робити на телебаченні всі ці роки. Можна говорити про все, що хочеш та – як хочеш. Для мене це певною мірою, як похід до психолога. Поговорити про те, що тобі важливо, цікаво, про те, що болить. Десять років тому були дуже популярними форуми для жінок, матерів, зараз вони зникли, і платформи для спілкування жінок практично немає. YouTube може стати новою платформою.

Для дівчат тринадцяти років у YouTube зараз дуже багато контенту, а для дівчат, яким за 30 – майже нічого немає. Я хочу розпочати заповнювати цей сегмент.

І на YouTube-каналі і на телебаченні ви працюєте у кадрі. Але це зовсім різні формати. Чи важко було перевтілитися з новинної ведучої у блогера?

Мені зовсім не потрібно було перевтілюватися. Це моя природна форма спілкування. З першої спроби в мене вийшло бути такою, якою я є, і нікого не вдавати. Я точно не хочу в YouTube виглядати ведучою новин.

Чим надихалися перед створенням каналу для жінок?

Перше моє відео було про захворювання щитоподібної залози. Найсильнішим поштовхом записати його стало те, що я почувалася одинокою у своїй проблемі, тому і вирішила поговорити про це саме у вигляді блогу. Насправді я знайшла дуже багато позитивів у цьому захворюванні й намагаюсь розповісти про це іншим людям. Адже зараз зовсім немає платформи, щоб це обговорювати, а по-друге, немає людей, які готові виставляти це на загал.

Чого чекати від Вас у наступних відеоблогах?

В мене накопичилось дуже багато батьківського досвіду. Але, на жаль, не було часу, натхнення та наполегливості оформити це у письмовому вигляді та написати книгу. В мене виникла ідея все це якимось чином сформувати у відеоблоги.

Колись найбільшим хітом на моєму Фейсбуці було відео з дитячої кімнати моїх трьох дітей. Я всім розповіла, як можна на 15 квадратних метрах розмістити три спальних ліжка, три робочих місця. Час минув – а діти продовжують жити в одній кімнаті. І я хочу зробити про це відеоблог. Мені здається, це речі, які затребувані серед батьків, які не можуть собі дозволити купувати багатокімнатні квартири і думають, як все це можна помістити у маленький простір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматні бананові оладки: Рецепт від Марічки Падалко

А ще я планую порушити тему мачухи. Цю тему я хочу зробити у форматі інтерв’ю зі старшою донькою мого чоловіка. Ми домовилися поговорити відверто і зруйнувати багато стереотипів. Адже у нас мачуха – це майже лайливе слово.
Тож зовсім скоро сподіваюся вийде відео про стосунки жінки з дітьми чоловіка від першого шлюбу.

Вам не важко було відкритися та показати себе справжню? Адже на телеекрані люди бачать Вас зовсім інакшою?

Навпаки, мені не хотілося, щоб картинка була схожа на телевізійну, адже коли в YouTube з’являється медійне обличчя, яке виглядає так, як її звикли бачити на телебаченні, то здається, що це ефірне відео залите в інтернет. Мені хотілося, щоб мій блог був простим і дуже домашнім.

І, до слова, дуже цікавий досвід, коли ти сам собі режисер. Адже на телебаченні є гримери, оператори, освітлення професійне. А тут – все сам. YouTube став для мене поштовхом, щоб навчитися монтувати відео. Я цього ніколи не вміла.

Як збираєтесь залучати аудиторію?

Я чекаю, коли вона сама прийде. Для мене це більше робота над собою, ніж робота над залученням аудиторії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко замилувала романтичним фото з чоловіком

Новини по темі