Марта Адамчук та Артем Гагарін знялися у проникливому ролику

Марта Адамчук та Артем Гагарін знялися у проникливому ролику
фото: @marta_adamchuk

Зірки долучилися до Всесвітнього дня поширення інформації щодо проблеми аутизму.

Поділитися:

Сьогодні, 2 квітня, у світі відзначають Всесвітній день поширення інформації щодо проблем з аутизмом. В Україні таких дітей близько двох тисяч. Це захворювання впливає на здатність людини спілкуватися і жити в суспільстві. Аутизм позначається на інтелекті, але іноді інтелектуальні здібності хворих на цю недугу значно перевищують середній рівень розумових здібностей пересічних людей.

фото: freepik.com

Аутизм виявляється уже в ранньому віці та розвивається протягом життя. Серед найголовніших симптомів для діагностики такого відхилення вчені називають: складнощі в сфері соціальної взаємодії; порушення у сфері вербальної і невербальної комунікації; вкрай обмежений та повторюваний репертуар поведінки.

фото: freepik.com

Діти із цією формою психічного розвитку переважно не застосовують жестів, рідко дивляться при розмові в очі, можуть не впізнавати себе в дзеркалі, не виявляють інтересу до людей навколо, не озиваються, коли їх кличуть по імені. Це – деякі із симптомів аутизму.

У соцмережах вже розповсюдили соціальний ролик за участі відомих українців, які вирішили долучитися до сьогоднішнього дня поширення інформації про аутизм.

Новини по темі