Мобілізація в Україні: у Раді пропонують прибрати граничний вік перебування на службі

У Раді пропонують прибрати граничний вік перебування на службі
t.me/V_Zelenskiy_official

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, яким пропонують прибрати граничний вік 60-65 років для перебування на службі.

Поділитися:

В Україні існує граничний вік перебування на військовій службі — 60-65 років, за яким особа звільняється від служби. У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №10084, яким пропонують скасувати вікове обмеження для перебування на службі. Таким чином намагаються усунути вікову дискримінацію та залучити громадян до забезпечення територіальної цілісності України. Чи призиватимуть чоловіків старше 60 років та на кого поширюватиметься норма? Про це в коментарі ТСН.ua розповіла адвокатка Марина Бекалова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що не можна робити працівникам ТЦК при врученні повістки: відповідь експерта

Як відомо, законопроєкт передбачає право військовослужбовців Збройних сил України та інших військових формувань, які мають високу професійну підготовку, досвід, та які визнані військово-лікарською комісією придатними, під час дії воєнного стану залишатися на військовій службі понад граничний вік, без обмеження по віку та строку залишення на військовій службі. 

Якщо законопроєкт приймуть, зміни стосуватимуться виключно чинних військовослужбовців, які на момент проходження військової служби під час воєнного стану досягли граничного віку перебування на військовій службі та прагнуть продовжити свою військову службу, каже експертка. Вручення повісток та призов чоловіків після 60 років законопроєкт не передбачає!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні: кого зі студентів відправлять на фронт

Гранти від держави для ветеранів та їхніх родин: дізнайтеся, як отримати гроші на власну справу.

Новини по темі