Наталя Сумська зіграє ворожку в історичній драмі Чорний Ворон

Наталя Сумська перевтілилася у ворожку для фільму Чорний Ворон

Екранізація відомого роману вже цьогоріч з’явиться на широких екранах.

Поділитися:

Понад 6 місяців тривали зйомки історичного фільму «Чорний ворон» за мотивами роману-бестселеру Василя Шкляра.

Щоб відтворити одне з основних місць розвитку подій Мотронинський монастир на Черкащині, обрали Національний Києво-Печерський заповідник. Оскільки рідна локація не зберегла свого аутентичного вигляду після реставрації

За процесом знімання пильно стежив автор роману «Чорний ворон» Василь Шкляр.

«Не всі герої книги з’являться у фільмі. Це адаптація, тому сценарій фільму відрізняється від мого роману. Але найголовніше, на мій погляд, у стрічці залишилось – холодноярський дух, нескореність та прагнення боротися заради тієї ідеї, яка була написана на чорному бойовому прапорі повстанців: «Воля або смерть», – ділиться враженнями письменник.

Режисер стрічки Тарас Ткаченко запевняє, що тема відчайдушної боротьби актуальна і сьогодні.

Для мене ті гасла та послання, які закодовані у цьому кіно, відповідають на запитання теперішнього часу.

Поряд з основною повстанською історією, глядач побачить і зворушливу історію кохання. Іван за прізвиськом Ворон відважно жертвує сімейним затишком та розпочинає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі.

Акторка Ксенія Данилова, яка виконує роль коханої Ворона, розповіла, що ця роль далася їй непросто, оскільки, за сюжетом, героїня мусить зробити надскладний вибір.

«Коли постає питання – дитина чи жіноча честь, то це неосяжно складний вибір для будь-якої жінки. Головна героїня Тіна, як дівчина, мені близька. Я перейнялася її долею так, що навіть поза знімальним майданчиком згадую ці емоційно-складні сцени».– поділилася з нами акторка. 

Олексій Тритенко, який відомий багатьма ролями в історичних фільмах, в стрічці Чорний Ворон грає головного антагоніста. Актор каже, що грати поганців – найцікавіше, оскільки в таких ролях є простір для акторських експериментів. А от відповідальність – значно менша, ніж у позитивного героя, бо з поганців приклад не беруть.

Нагадаємо, що вже 8 травня глядачі телеканалу 1+1 зможуть побачити актора у фільмі «Крути 1918».

Народна артистка України Наталя Сумська зізналася, що навіть не замислювалася над тим, чи варто їй брати участь у кінопроекті. Режисер запросив акторку зіграти роль ворожки Явдохи.

Бути причетною до екранізації роману «Чорний ворон» – це для мене велика честь.

Стрічка про боротьбу козаків Холодноярської республіки з більшовиками вже цьогоріч з’явиться на широких екранах.

Новини по темі