Наталія Мосейчук визначить найкращого вчителя України

Наталія Мосейчук привітає найкращих вчителів України

Ведуча ТСН готує особливу нагороду на церемонії Global Teacher Prize Ukraine.

Поділитися:

Цієї суботи, 7 жовтня, у Києві відбудеться церемонія нагородження найкращих учителів України та оголошення переможця премії Global Teacher Prize Ukraine 2017, куратором якої є ведуча ТСН Наталія Мосейчук.

Вручення «Нобелівської» премії для вчителів відбудеться у театрі ім. Івана Франка. На червону доріжку запрошено понад 600 учителів з усієї України, а урочисту церемонію проведуть телезірки Марічка Падалко та Олександр Загородній. На сцені вчителів привітають Христина Соловій та дитячий хор «Щедрик», піаніст Євген Хмара, гурт «Один в каное», Вероніка Морська, народна артистка України Ніна Матвієнко, студія D.Side під керівництвом хореографа-постановника Руслана Махова, комп'ютерно-хореографічний проект Light Balance з Дніпра, учасники українського й американського талант-шоу.

Міжнародну премію Global Teacher Prize 2014 року заснував арабський мільярдер Санні Варкі. Її мета – знайти найкращих учителів-новаторів з усього світу. Навесні цього року громадська спілка «Освіторія» організувала за міжнародними стандартами національну премію Global Teacher Prize Ukraine, мета якої не лише знайти новаторів в освіті, а й підняти престиж професії вчителя.

На українську глобальну премію надійшло 632 заявки та 2500 номінацій з усіх областей України. Після безлічі завдань та додаткових викликів до учасників від журі було обрано ТОП-20, а зрештою і ТОП-5 педагогів-новаторів, які змінюють життя дітей та систему освіти.

7 жовтня нарешті ми всі дізнаємося ім’я переможця премії – вчителя №1, який отримає головний приз у 100 тисяч гривень та разом із п'ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім'я найкращого вчителя у світі.

Окрім того, учасниця журі та кураторка премії  Наталія Мосейчук готує спеціальну нагороду від свого імені, яку вручить 7 жовтня на сцені театру ім. Франка, — європейську подорож «Чеські етюди» від «Феєрії Мандрів» на дві особи. За подарунковим сертифікатом можна буде побувати у старовинній Празі, Карлових Варах, Кракові, побачити Дрезден.

«Вчителі, ви важливі! Моя б воля, я б нагородила тисячі педагогів по всій країні! Я знаю, взірців цієї професії багато. Але в мене є фаворит. Цього вчителя я обирала серцем. Його немає ані у ТОП-20, ані у ТОП-5. Але ця Людина безмежно надихає своєю мудрістю та відданістю праці», – поділилася Наталія.

До речі, на сайті ТСН також проводилося голосування за звання народного вчителя, де з ТОП-20 найкращих педагогів-новаторів України всі охочі могли обрати та підтримати свого фаворита. Народний улюбленець отримає спецприз – освітню подорож до Естонії від «Освіторії» з відвідуванням шкіл, зустрічами з освітянами.

Стежити за церемонією можна буде на сайті ТСН – у прямій трансляції нагородження Global Teacher Prize Ukraine у суботу о 18:30. Дізнайтеся ім’я найкращого вчителя нашої країни першими!

 

Новини по темі