Передріздвяна новина від Наталії Мосейчук: у Львові відкриють нову Школу Супергероїв

Передріздвяна новина від Наталії Мосейчук: у Львові відкриють нову Школу Супергероїв

Маленькі пацієнти львівської лікарні Святого Миколая будуть вчитися

Поділитися:

 У Львівській лікарні Святого Миколая розпочато будівництво нової Школи Супергероїв. Символічно, у День Святого Миколая, про це повідомила телеведуча 1+1, кураторка Шкіл Супергероїв та проєкту Право на Освіту Наталія Мосейчук. 

“Дитячі мрії мають здійснюватися. Особливо малі у лікарні мають бути обдаровані.І у нас є важлива новина - будівництво розпочато. Вдячна вчителям і медикам, батькам, за те що ви стоїте на боці дітей. Це про знання, психологічну підтримку, добрі серця та віру у майбутнє, де ми переможемо!”, - зазначила Наталія Мосейчук. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв, Святослав Гринчук, Наталія Мосейчук, Людмила Барбір та Тімур Мірошниченко закликали українців пройти навчання з психології травми

Наталя Мосейчук

ВП “Лікарня Святого Миколая” - особливе місце. З початку війни евакуаційними потягами, каретами швидких сюди доставляють дітей з усієї країни з тяжкими травмами – уламкові, мінно-вибухові, вогнепальні поранення, обширні опіки, ампутації… Аби повернути таких дітей до повноцінного життя, з ними щодня працює команда професійних реабілітологів. Тепер будуть лікувати і знаннями. 

Два класи - для учнів молодшої і старшої шкіл та бібліотека. Новий ремонт, парти, стільці, інтерактивні дошки, книжки, приладдя. Наразі у лікарні постійно знаходяться до 400 маленьких пацієнтів. 

Майже рік Школа Супергероїв є державною установою і попри війну - працює. Заробтні плати вчителям фінансуватиме держава.

“Ще рік тому - це було нашою великою метою, а сьогодні дякуємо всім, за те, що бачимо роботу в дії”, - зазначила Наталія Мосейчук. 

Наживо майбутній освітній простір в ефірі Сніданку з 1+1 показали Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс. Та закликали допомогти лікарні з реабілітаційним обладнанням, аби діти вчилися і швидше видужували. Долучайтеся за посиланням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наталія Мосейчук розповіла про навчання молодшого сина під час війни

Наталя Мосейчук

Це вже 8 освітній простір, який скоро запрацює. Та команда проекту не зупиняється - зовсім скоро розпочнеться будівництво ще однієї нової Школи Супергероїв у Києві, в Інституті раку. 

Водночас роботу не припиняють Школи у Дніпрі, Житомирі, Києві, Харкові. Тільки за листопад - майже 500 уроків для маленьких пацієнтів лікарень. Вчителі та психологи шкіл, команда Право на Освіту  відчувши виклики воєнного часу, сконцентрували зусилля на посиленні психологічної підтримки та реабілітації учнів. Так, у Охматдиті (Київ) з перших днів війни підтримує маленьких пацієнтів та ділиться передовими практиками вчитель-психолог Олена Анопрієнко. Її робота була відзначена в межах загальнонаціональної премії Global Teacher Prize Ukraine 2022. А на платформі Edera відкрито безкоштовний курс з психології травми, який може пройти кожен охочий та отримати відповідний сертифікат. 

Наталя Мосейчук

Новини по темі