НМТ замість ЗНО: якою буде вступна кампанія 2023 в умовах війни

Вступна кампанія 2023: в Міносвіти назвали умови
Freepik

У Міносвіти розповіли, як планують проводити вступну кампанію 2023 року в умовах війни.

Поділитися:

Через російську агресію у 2023 році українським випускникам доведеться завершувати навчання та вступати в університети в умовах війни. В Міністерстві освіти та науки України вже склали план, як провести вступну кампанію. Тепер його найближчим часом повинна затвердити Верховна Рада України, про що розповіли на брифінгу Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які документи потрібні ВПО, щоб оформити дитину у садок: роз'яснення

Як повідомляється, у 2023 році випускники знову замість ЗНО складатимуть національний мультипредметний тест. Тест триватиме 180 хвилин і складатиметься з двох обов'язкових предметів (українська мова та математика) і одного з предметів на вибір. Три іспити проводитимуться в один день.

Реєстрація на вступ за моделлю національного мультипредметного тесту розпочнеться у квітні 2023 року. Крім того, буде додаткова сесія тестування, а також можливе складання іспитів за кордоном. Де відкриються пункти, повідомлять згодом.

Усі пільгові категорії, учасники з тимчасово окупованих або деокупованих територій отримають можливість вступати за дистанційною моделлю. Протягом трьох місяців вони повинні укласти договір із закладом освіти і приступити до навчання. Окрема категорія вступників стосуватиметься закладів військової освіти і спеціальної мови навчання, куди вступатимуть за їхніми правилами прийому.

Новини по темі