Олімпійський рекордсмен Михайло Романчук здобув для України четверту «бронзу» в Токіо

Плавець Михайло Романчук здобув четверту бронзу для України на Олімпіаді-2020
Facebook НОК України та олімпійська команда

Плавець Михайло Романчук здобув для нашої олімпійської збірної четверту бронзову нагороду.

Поділитися:

Український плавець Михайло Романчук став третім у фінальному запливі на дистанції 800 метрів вільним стилем на Олімпіаді-2020. Він показав час 7.42,33, поступившись плавцям із США та Італії. Ще один українець Сергій Фролов фінішував на цій дистанції шостим з результатом 7.45,11.

Михайло Романчук бронзаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Нагадаємо, в кваліфікаційному запливі за вихід до фіналу Михайло Романчук встановив олімпійський рекорд, показавши час 7.41,28. На жаль, йому не вдалося повторити цей результат у боротьбі за медалі, проте все ж він потрапив до трійки призерів.

Михайло Романчук бронзаФОТО: Facebook НОК України та олімпійська команда 

Варто зазначити, що переможець фінального запливу, американець Роберт Фінке, не зміг побороти рекорд Михайла Романчук, встановлений у півфіналі. Тож український спортсмен залишається олімпійським рекордсменом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець встановив олімпійський рекорд: плавець Михайло Романчук у Токіо показав рекордний час

Свою нагороду Михайло Романчук так прокоментував прес-службі Національного олімпійського комітету України:

До цієї нагороди я йшов 18 років. З 6 років, коли почав займатися плаванням та прийшов до свого тренера Петра Нагорного, разом з яким і вдалося досягти всіх результатів. Звичайно, без нього б нічого цього не було. Це був надзвичайно складний і незвичний фінал. Я дуже сподівався покращити свій олімпійський рекорд, який встановив у півфіналі. Але радує, що його так і не перевершили.

Вже завтра наші плавці Михайло Романчук та Сергій Фролов продовжать боротьбу за олімпійські нагороди на дистанції 1500 метрів вільним стилем. Бажаємо успіху нашим спортсменам!

Новини по темі