64 медалі для України на Паралімпійських іграх-2024: українські паралімпійці увійшли в десятку найкращих команд спортивних змагань

Паралімпіада-2024: скільки медалей здобула Україна
Getty Images

Українські паралімпійці - в рейтингу топ-10 команд з найбільшою кількістю нагород на Паралімпіаді-2024: що відомо

Поділитися:

Паралімпіада-2024 в Парижі стала новою сторінкою в історії українського спорту. Цьогоріч наші спортсмени продовжують доводити свою силу, витривалість і волю до перемоги. Кожна медаль – це результат титанічної роботи спортсменів та підтримки всієї України, яка з гордістю стежить за виступами наших паралімпійців.

Адже у медальному рейтингу серед найбільшої кількості нагород на Паралімпіаді-2024 з 75 команд Україна посідає 7-ме місце. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України.

Параолімпіада 2024
Getty Images

Паралімпійські ігри-2024 у Парижі наближаються до свого завершення, проте для української збірної вони вже стали визначними. Завершується дев'ятий день змагань і наші спортсмени продовжують здобувати медалі, утверджуючи свою позицію серед найкращих збірних світу.

Станом на сьогодні, українська команда завоювала 64 медалі, з яких:

  • 16 золотих;
  • 21 срібна;
  • 27 бронзових.
Параолімпіада 2024
Getty Images

Така кількість переможних медалей дозволила Україні посісти 7-ме місце у загальному медальному заліку. Примітно, що за загальною кількістю нагород наша збірна ділить четверте місце у рейтингу з Францією, поступаючись лише Китаю, Великій Британії та США. Та згідно з правилами змагань, рейтингове місце визначається за кількістю здобутих золотих медалей.

Параолімпіада 2024

Серед визначних подій — цьогоріч вперше в історії Україна вийшла у фінал Паралімпіади-2024 у голболі. Це спортивна гра, в якій команда з трьох гравців повинна закинути м'яч із вбудованим всередині дзвоником у ворота суперника.

Нагадаємо, що Паралімпіада-2024 в Парижі триватиме до 8 вересня. Наші 140 атлетів змагаються у 17 видах спорту, що є рекордом для української команди. Для порівняння, на попередніх іграх у Токіо 2021 року українці виступали у 15 видах спорту. У Токіо українські паралімпійці завоювали 98 медалей — 24 золотих, 47 срібних і 27 бронзових, посівши шосте місце за кількістю золотих медалей та п'яте за загальною кількістю нагород.

Більше актуальних та цікавих новин дивіться у Сніданку з 1+1, який виходить у будні з 06:30 до 09:30 на 1+1 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не просто спорт, а боротьба за честь країни: скільки медалей вдалося здобути українцям на Олімпійських іграх-2024

Новини по темі