Пенсії з 1 листопада: чи будуть доплати восени 2023

Що чекає пенсіонерів з 1 листопада 2023 року
Freepik

Чи буде підвищення пенсій з 1 листопада і хто матиме доплати?

Поділитися:

Перерахунок пенсій проводять в Україні протягом усього 2023 року. Доплати до пенсій вже були впроваджені у березні, квітні та липні. У листопаді підвищення пенсій не передбачено. Винятком є пенсіонери, що матимуть вікову надбавку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вже цього тижня Україна переходить на зимовий час: коли та куди переводимо стрілки годинників

Як зміняться пенсії з 1 листопаду

До кінця 2023 року не передбачено нових індексацій пенсії, тому розмір пенсій залишиться без змін. Наступний перерахунок пенсій планують провести весною 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСубсидії на опалювальний сезон: як оформити та хто має право у 2023 році

Кому збільшать пенсії з 1 листопада 2023 року

Вікову надбавку отримають пенсіонери, яким протягом року виповниться 70, 75 чи 80 років — 300, 456, 570 гривень відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До всього не можна бути готовим": ведучі "1+1 Україна розповіли, чи готуються до ймовірного вимкнення світла

Пенсії у листопаді 2023: хто може отримати доплату від ООН

Коштами ООН будуть здійснені додаткові виплати пенсіонерам, які проживають на прифронтових територіях. Зазначимо, що не всі пенсіонери зможуть отримати ці доплати. Грошова допомога до кінця 2023  буде виділена за такими критеріями:

► пенсіонер є ВПО та проживає в зонах активних або можливих бойових дій;

► державна пенсія не перевищує 3 тис. гривень;

► якщо громадянин не отримував жодних додаткових виплат від міжнародних організацій від 1 березня 2023 року.

Для отримання коштів пенсіонерам не потрібно здійснювати жодних дій. Виплата проводиться відповідно до інформації, наявної в державних реєстрах. Грошова допомога буде надходити на банківські рахунки, на які приходять пенсійні виплати, чи через Укрпошту.

Суму доплати будуть визначати як різницю між 3 тисячі гривень і розміром державної пенсії, але не менш ніж 100 гривень. Наприклад, якщо пенсія становить 2,4 тисячі гривень, доплата буде 600 гривень.

Як підготувати хризантеми до зими, дивіться:

Дивіться "Сніданок з 1+1" з 7:00 до 9:30 у будні дні на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Обговорення "Сніданку з 1+1" в соцмережах:
Instagram
Facebook

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі