Пісня гурту «Океан Ельзи» стане саундтреком до фільму «Чорний ворон»

Пісня гурту «Океан Ельзи» стане саундтреком до фільму «Чорний ворон» | 1+1
Вікторія Квітка

Довгоочікувана прем'єра історичної драми відбудеться 5 грудня.

Поділитися:

Саундтреком до фільму «Чорний ворон» стала відома пісня гурту «Океан Ельзи» «Веселі, брате, часи настали…», автором якої є Святослав Вакарчук. У мережі з’явився емоційний ролик на основі кадрів фільму:

Цікаво, що композитором інших тем стрічки став клавішник «Океану Ельзи» Мілош Єліч, який працював над створенням музичного оформлення історичної драми майже чотири місяці. Робота складалась із кількох етапів. 

Спочатку Мілош разом з режисером Тарасом Ткаченком у студії підбирав до кожної сцени відповідний настрій за допомогою музичних інструментів. Для деяких сцен саунд-продюсер самостійно грав на гітарі, фортепіано та бас-гітарі, додаючи симуляцію гри оркестру. Далі до студії звукозапису запросили справжній оркестр музикантів, який відтворив необхідний тон загального настрою стрічки.

«Мені було вкрай цікаво працювати над фільмом. У ньому, окрім вражаючої головної історії, є яскраві емоції, навіть, якщо вони негативні. Режисер Тарас Ткаченко навчив мене по-інакшому дивитися на музику кіно. Він дуже тонко відчуває кожну сцену, яку робить. У мене бували ситуації, коли я не до кінця розумів настрій сцени. Тоді ми сідали разом, розбирали її, аби підібрати органічне музичне оформлення», – розповів композитор, саунд-продюсер Мілош Єліч.

Нагадаємо, «Чорний ворон» відтворює одну зі сторінок української історії — боротьбу українських повстанців проти радянської влади у 1920-х роках. У центрі сюжету історія життя та кохання Івана на прізвисько Ворон, який став учасником повстанського руху часів Холодноярської республіки. Непереборна жага українців до волі не дає головному герою залишатись осторонь важливих подій, які розгортаються в його селі. Тому він свідомо та відважно жертвує сімейним затишком і починає запеклу боротьбу за незалежність рідної землі, майбутнє українців і власної родини.

Головну роль у картині виконав молодий український актор Тарас Цимбалюк, відомий глядачам телеканалу 1+1 за роботою у серіалах «Центральна лікарня» та «Село на мільйон». Окрім Тараса Цимбалюка, ролі у стрічці виконують популярні українські актори Павло Москаль, Андрій Мостренко, Ксенія Данилова, Даніїл Мірешкін, Зоряна Марченко, Наталя Сумська, Олексій Тритенко  та інші.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно компанією ТЕТ-Продакшн на замовлення телеканалу 1+1. Дистрибуцію фільму здійснює «Кіноманія».

А поки чекаєш виходу стрічки на широкі екрани, дивись тизер:

Читай також:

1. 

2. 

3. 

Новини по темі