«Плюсуй українську»: WAW та 1+1 media презентували відео про необхідність боротьби з культурною експансією рф

Плюсуй українську: WAW та 1+1 media презентували відео про необхідність боротьби з культурною експансією рф — 1+1

У межах масштабної ініціативи «Плюсуй українську» 1+1 media спільно з WAW та МКІП продовжують розробку навчальних відео, спрямованих на популяризацію української мови та культури.

Поділитися:

У вівторок, 7 березня, автори проєкту опублікували на своїх ресурсах нове тематичне відео, що розповідає про те, як росія роками насаджувала свою культуру, русифікуючи українські освіту, музику, кіно, літературу. Зокрема, у відеоролику розповідається те, як рф просувала свою пропаганду, фінансувала проросійських політиків і «лідерів думок» протягом тривалого часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Своєю музикою, думками, життям маю доводити людям, що мова має значення", – інтерв'ю LELY45 для проєкту "Плюсуй українську"

«Станом на 2022 рік в Україні з понад 4 млн школярів близько 450 тисяч вивчали російську мову… Ба більше, було аж 424 заклади освіти, в яких навчання здійснювалося повністю російською мовою… Водночас в росії не було жодної школи, в якій би вивчали українську мову, хоча там проживали мільйони наших громадян», — йдеться у відео. 

До того ж автори проєкту розповідають про традиційні наративи кремля, що споконвіку були інструментами ментальної та подальшої фізичної окупації. А також, традиційно, закликають плюсувати українську, аби зламати риторику путіна і його соратників, довівши: українська мова — самостійна одиниця героїчного народу з тисячолітньою історією, а не «нарєчіє вєлікого русского».  

Тематичне відео доступне до перегляду та поширення на YouTube-каналах: 1+1 media, 1+1, ТСН. А також у соціальних мережах Instagram та Facebook – 1+1 media, WAW, МКІП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Емоційний зв’язок з російською мовою можливо подолати лише через просвіту», – амбасадор «Плюсуй українську» Андрій Шимановський в ефірі «Сніданку з 1+1»

Нагадаємо, що ключова мета роликів, які публікуються щодватижні на Digital-майданчиках та транслюватимуться на телебаченні – ввести поняття «інформаційна гігієна» при споживанні контенту серед українців та продемонструвати, як якісно може змінитися життя кожного, якщо почати розмовляти українською чи всіляко покращувати свої знання мови. Відео створюються командою WAW: альтернативне медіа. Додатково у межах проєкту публікуються інтерв’ю зі справжніми народними амбасадорами української мови. Першими героями циклу матеріалів стали TikTok-блогер Андрій Шимановський та співачка LELY45. 


7 лютого група 1+1 media анонсувала запуск проєкту «Плюсуй українську», спрямований на популяризацію української мови та культури, викорінення російського контенту з медіаполя та формування звички спілкуватися як вдома, так і в інших сферах життя українською. Проєкт буде реалізовуватися протягом 2023 року разом з WAW: альтернативне медіа та за підтримки МКІП.

Основні майданчики проєкту – Facebook та Instagram 1+1 media, 1+1, WAW та МКІП, YouTube 1+1, сторінка проєкту в TikTok, сайти ТСН.ua, УНІАН, Главред та 1+1, телеканали 1+1 Марафон, 1+1 Україна, ТЕТ та ПЛЮСПЛЮС. 

Новини по темі