По всій Україні оголошено перший рівень небезпеки: прогноз погоди на тиждень

Погода на тиждень 8-14 січня: яка буде температура в Україні
Unsplash

Прогноз погоди на тиждень для всієї України: морози посилюються.

Поділитися:

Другий тиждень 2024 року розпочався морозами та снігом. За прогнозами Гідрометцентру, холодна зимова погода не мине ще щонайменше тиждень. Яка погода буде цього тижня по всій Україні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні тепло, завтра — мороз: як тримати себе в тонусі метеозалежним людям

Погода понеділок 8 січня 

У середньому по всій Україні температура повітря становить -10 градусів. Найхолодніше на півночі та сході: там термометри показують до -14 градусів. Опади більше притаманні центральним областям та південним. Уночі температура повітря може впасти до -16...-22 градусів. Вітер північно-східний, найсильніші пориви у центральній, північній та східній частинах.

Погода вівторок 9 січня

Удень опадів не передбачено, однак будьте пильними через ожеледицю. Температура повітря коливатиметься від -8 до -13 градусів, а вночі впаде до -15...-20. Найхолодніше буде в західній Україні. Північно-східний вітер продовжить свої пориви, найсильніше на Лівобережжі.

Погода середа 10 січня

У середу снігу варто очікувати у північних областях. Вітер змінить напрямок на західний, найсильніші пориви у східних областях. Удень варто очікувати потепління: до -2 градусів. Уночі температура зберігатиметься низькою, близько -18 градусів у середньому.

Погода четвер 11 січня

Більшу частину України вкриє хуртовина. Буде сильний західний вітер. Температура повітря продовжує підійматися: вдень стовпчики термометрів триматимуться біля нуля, а вночі впадуть до -3...-8 градусів.

Погода п'ятниця 12 січня

Варто бути готовими до невеликих опадів та ожеледиці. Зберігаються сильні пориви західного вітру. Уночі температура впаде до -8...-10 градусів, удень триматиметься на тому ж рівні.

Погода субота 13 січня

Невеликий сніг очікують на півдні та сході. Вітер коливатиметься між північно-західним та південно-західним, з дещо меншими поривами. Уночі будуть морози близько -11...-13 градусів, а вдень -6...-4. Подекуди у південних областях може бути температура вище нуля. 

Погода неділя 14 січня

Снігом замете західну, центральну та північну Україну. Очікуйте сильних поривів південно-західного вітру. У середньому вночі стовпчики термометрів впадуть до -14 градусів, у східні частині — до -21. Удень температура повітря становитиме -3...-8 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де брати енергію взимку? 5 порад, які допоможуть збадьоритися

В Україні лютують морози: як допомогти безпритульним тваринкам — розповіли у "Сніданку з 1+1", що виходить з понеділка по п'ятницю з 6:30 до 9:30 на "1+1 Україна":

Новини по темі