Покрова Пресвятої Богородиці: про що просять у ікони Божої Матері (захисна молитва)

Молитва на Покрову Пресвятої Богородиці: про що просять Божу Матір
freepik.com

 На Покрову заведено відвідувати церковну службу і молитися іконі Покрови Божої Матері.

Поділитися:

Щороку в Україні 14 жовтня відзначається велике церковне свято – Покрова Пресвятої БогородиціНа Покрову заведено відвідувати церковну службу і молитися іконі Покрови Божої Матері. Вважається, що всі прохання Богородиці в цей день будуть почуті. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на жовтень 2022: найважливіші свята та дати

Покрова Пресвятої Богородиці: про що моляться віряни

Звертаючись з молитвою перед іконою Покрова Пресвятої Богородиці, люди просять про захист від бід, зцілення від хвороб, моляться на заміжжя, на щастя та добробут. Однак, найпоширенішими проханнями все ж історично є молитви про захист. Це пов'язано з самою історією свята, коли люди в гарячій молитві звернулись до Богородиці з проханням про порятунок, і Богородиця явилася перед людьми та вкрила їх своєю покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей.

Покрова Пресвятої Богородиці: молитва про захист

Пом'яни нас у твоїх молитвах,
пані Діво Богородице,
та не загинемо за множення гріхів наших,
покрий нас від усякого зла і лютих напастей;
на Тебе бо сподіваємося
і, твого покриву свято вшановуємо,
тебе величаємо.

Молитва про захист до Пресвятої Богородиці

Свята матінко Покрова,
накрий нас своїм омофором.
Захисти від бід і від болю,
молитовним словом і любов’ю…
Як вороги колись палили
Константинополя жита –
Покрови хусткою накрила
Всіх Богородиця свята.
Коли навколо царство змови
Марнує прожиті літа,
Накриє хусткою Покрови
Нас Богородиця свята.
Молитва з Богом є розмова,
І часто подумки без слів,
А Бога Матері Покрова
Хай вбереже від ворогів.
Від сил кривавих і ворожих,
Що нашу землю гнітять знов,
Хай буде завжди на сторожі
Від Богородиці Покров.

Молитва до Пресвятої Богородиці (на кожен день)

Пресвята Діво, без гріховної плями зачата і в самому твоєму непорочному зачатті освячена всіма дарами Святого Духа, відповідно до призначеного Тобі безмірного достоїнства Божої Матері! Ти Богом від віків була призначена на те, щоб разом із твоїм Сином стерти голову ворога нашого роду, пекельного вужа, і тим примирити людство з Богом. Ти цариця сотворінь усього світу, чесніша від Херувимів і славніша без порівняння від Серафимів. Тебе, єдину по Христі, Всемогутній збагатив усіма скарбами своєї ласки, так що серед творів Його рук навіть думкою не можна собі уявити величнішого діла рук Божих. Та не тільки за життя, але й у твоєму успенні відзначив Тебе Бог понад усіх, переселивши Тебе з душею і тілом у нетлінне життя.

Мати Ісуса Христа! Тобі все завдячуємо, бо Ти дала нам Бога, Спасителя нашого, а через нього Ти зберегла нас від смерти і дарувала нам життя. Пресвята Богородице, хто зуміє висловити велич твоєї материнської любови до нас? Хто ж зможе перелічити ті всі твої щедрі добродійства, якими обдаровуєш своїх дітей? Тому й моя любов до Тебе лине, бо знаю, що Ти не погордиш малим і нужденним даром любови мого серця, але приймеш його ласкаво, бо від віків ще ніхто не чув, щоб Ти когось, хто вдається до твого серця, без надії залишила. У тій вірі прошу Тебе, наймиліша Мати і моє прибіжище, будь милосердна до мене, що величаю твоє непорочне зачаття і призиваю твоє святе ім'я: Маріє! Амінь.

Новини по темі