Пошуки роботи: До чого потрібно бути готовим

Пошуки роботи: До чого потрібно бути готовим

Дізнавайтесь ефективні поради для успішного працевлаштування.

Поділитися:

Якщо ви давно не шукали роботу, або робили це в полегшеному варіанті, наприклад, через знайомих, то ви можете бути не готові до всіх реалій цього процесу. У цій статті ми розповімо про основні моменти, які вам варто знати, щоб пошуки місця працевлаштування пройшли ефективніше і з меншою кількістю розчарувань.

Справа навряд чи обійдеться без компромісів

Напевно у вас є більш-менш чітке уявлення про ідеалізовану роботу, яку ви хотіли б знайти. Цікава, без начальників-самодурів, з привабливою зарплатою, великою відпусткою, чаями і печеньки, можливістю відвідувати різні заходи, відсутнім дрес-кодом, гнучким графіком, повним соцпакетом включаючи розкішний ДМС, і так далі. На практиці всього цього в одному місці, ви не знайдете з практично стовідсотковою ймовірністю. Тому краще заздалегідь продумати, від чого ви готові відмовитися, а що для вас дійсно важливо.

Успіх не завжди буде залежати віж ваший реальних здібностей

Навіть якщо ви намагаєтеся знайти роботу в Києві, яка буде ідеально підходити під вашу кваліфікацію, це ще не гарантія успішного працевлаштування. Ви цілком можете розмістити резюме на HeadHunter або іншому подібному сайті, прийти на співбесіду, зрозуміти, що зможете впоратися з пропонованими обов'язками на всі 100%, але отримати відмову. Головне в такій ситуації - не брати її на свій рахунок і не впадати у відчай. Цілком можливо, що роботодавцю просто хтось здався більш симпатичним, або він взагалі вирішив влаштувати знайому людину - словом, до ваших реальним здібностям це, з високою часткою ймовірності, не має відношення.

Відповіддю імовірно може буди мовчання

«Ми вам передзвонимо», «Ми напишемо вам на e-mail», «Ми дамо вам знати» - фрази, якими закінчується практично кожна співбесіда. Але, незважаючи на це, далеко не завжди роботодавці або HR-менеджери дійсно передзвонюють, пишуть або зв'язуються якимось ще чином. Якщо посада вам дуже сподобалася - можете проявити наполегливість і зателефонувати першим. В іншому випадку просто прийміть це, як є. Звичайно, немає нічого складного в тому, щоб відправити претендентові  стандартний лист і дати йому якусь конкретику. Але більшість кадровиків цього не роблять.

Будьте готові відповісти за кожне слово в своєму резюме

Під час співбесіди роботодавець може задати вам питання, що стосується будь-якої компетенції, яку ви вказали у резюме. І ви повинні бути готові до всіх таких питань. Іншими словами, бажано не брехати. І якщо ви трохи прикрасили свої здібності, то будьте готові в стислі терміни дійсно оволодіти відповідними компетенціями, щоб впоратися з покладеними на вас обов'язками.

Новини по темі