“Потрібно показувати світу, що український спорт живий” - у випуску FootballHub про баскетбольний клуб “Будівельник”

“Потрібно показувати світу, що український спорт живий” - у випуску FootballHub про баскетбольний клуб “Будівельник”

Як “Будівельнику” вдається грати відразу в трьох турнірах в умовах війни, про російське лобі в баскетболі?

Поділитися:

В Україні не залишилося сфер, які б не постраждали від повномасштабного російського вторгнення. Потрапив під удар рф й український спорт. Зокрема, спортивне життя баскетбольного клуба “Будівельник”, як і мільйонів українців, 24 лютого перевернулося догори дриґом. Та, попри відсутність внутрішнього чемпіонату, ухвалення непростих рішень, клуб не зупинив свою діяльність. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здійсни мрію: попри важку хворобу хлопець-гімнаст з Прикарпаття зустрівся зі своїм спортивним кумиром - олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим

Спортивний журналіст, коментатор Олександр Золотогорський поспілкувався з менеджментом клуба, тренерським складом та гравцями, дізнавшись, як “Будівельнику” вдається грати відразу в трьох турнірах в умовах війни,  про російське лобі в баскетболі, зокрема сербських функціонерів та вболівальників, які з триколором на трибунах підтримують агресорів. А також про головну місію клуба. 

“Люди в Америці та Європі дуже дивуються, що український клуб продовжує грати, нехай і за кордоном, що Україна досі розвиває баскетбол”, — підкреслив Джерай Грант, гравець “Будівельника”. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Разом ми можемо зробити ще більше, щоб повністю ізолювати росіян від спорту», — Лілія Подкопаєва стала амбасадоркою проєкту «Спортивний фронт»

Також команда FootballHub, спортивного проєкту групи 1+1 media, поспілкувалися з гравцем збірної України В’ячеславом Бобровим та головним тренером “Будівельника” Валерієм Плехановим. Їм обом доводиться жити спогадами, що розривають душу, адже В’ячеслав народився в Авдіївці Донецької області, де не був вже майже 10 років. А от Валерій — людина, яка свого часу створила БК “Донецьк” — команду, яка колись грала на найвищому рівні. 

“Ми прагнемо своєю грою дати трохи позитиву тим людям, які живуть у важких умовах. Хочеться, аби глядачі дивилися красивий баскетбол та бачили, що українська команда перемагає і нехай це буде імпульсом до нашої головної Перемоги”, — зазначив Валерій Плеханов, головний тренер “Будівельника”. 
 

Новини по темі