Здійсни мрію: попри важку хворобу хлопець-гімнаст з Прикарпаття зустрівся зі своїм спортивним кумиром - олімпійським чемпіоном Олегом Верняєвим

Лідія Таран та благодійний проєкт «Здійсни мрію» втілили бажання 13-річного хлопця

Лідія Таран та благодійний проєкт «Здійсни мрію» втілили бажання 13-річного хлопця - запросили на омріяну зустріч зі спортивним кумиром, щоб підтримати в боротьбі з хворобою.

Поділитися:

Олегу Кузьмину з села Саджавка, Івано-Франківської області - 13 років, 8 з яких він присвятив спорту. Вперше, хлопець зайшов до спортивної зали у 5 років, і відтоді активно займається спортивною гімнастикою, виборовши десятки нагород! Олег планував своє життя поєднати з цим спортом, але життя хлопця та його родини змінилося в один день. Олегу поставили діагноз «цукровий діабет 1 типу». Історію хлопця розповіли у ТСН в рамках Єдиного марафону новин. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«російські та білоруські спортсмени зможуть повернутися у великий спорт тільки тоді, коли їхня «шваль» піде з нашої землі», – Ольга Харлан, українська фехтувальниця на шаблях, олімпійська чемпіонка

Зі слів мами мрійника, пані Віти, на цей час, у світовій практиці ця хвороба не лікується. Це означає: сувора дієта, постійний інсулін, контроль цукру. Лікарі кажуть, що це не вирок, а скоріш новий спосіб життя. Хлопець не падає духом і продовжує займатися улюбленою справою! Попри хворобу і те, що його графік дуже насичений - школа, і тренування до якого потрібно їхати 20, а іноді й 60 кілометрів,  він ще встигає знаходити вільний час для гри в шахи, теніс та кататися на велосипеді.

здійсни мрію

Натхненник хлопця - Олег Верняєв, український гімнаст, олімпійський чемпіон, чемпіон світу зі спортивної гімнастики. Хлопець бачив по телевізору, як він виступає на міжнародних змаганнях, тож хотів познайомитися з ним. У 8 років навіть зробив колаж у фоторедакторі - він поруч з Верняєвим. Заповітним бажанням Олега його родина поділилася з командою благодійного проєкту 1+1 media "Здійсни мрію". Чарівники звернулись до Верняєва і він запросив хлопчика на тренувальну Олімпійську базу!

“Я дуже рада, що Олег відгукнувся на наше звернення! Знаю, що він сам з 6 років займається гімнастикою, і з дитинства мріяв стати олімпійським чемпіоном. Власне, так і сталося! Сила мрії та зусиль на шляху до її втілення! Важливо, що у наших дітей є такі круті приклади для наслідування! Вірю, що ще почуємо про мрійника Олега під час змагань з гімнастики!”, - каже кураторка проєкту “Здійсни мрію”, Лідія Таран.

здійсни мрію

Олег приїхав до столиці ніби на чергове обстеження. Але “Здійсни мрію” та Олег Верняєв влаштували хлопцю сюрприз! Зустрівшись зі своїм кумиром, хлопець спершу навіть не повірив власним очам! Верняєв провів Олегу екскурсію спорткомплексом та повів у тренувальну залу. Через ракетні обстріли української інфраструктури тут світять лише декілька ламп, але це не завадило юному спортсмену приєднатись до тренування з національною збірною України зі спортивної гімнастики. Далі - майстер-клас із чемпіоном та наприкінці знайомства - подарунки. Верняєв вручив Олегу худі з логотипом його школи спортивної гімнастики, а також передав дарунок від “Здійсни мрію” - теплий спортивний костюм для тренувань взимку, фірмову пляшку для води та книгу корисних рецептів для мами. Юний спортсмен теж приїхав не з порожніми руками - вручив Олегу Верняєву малюнок, що намалював під час майстер-класу з іншими дітьми - синьо-жовтий прапор і двох голубів, які символізують мир.

“Олег спочатку був трошки сором'язливим, але потім, коли побачив, що всі хлопці в залі підтримують його, аплодують, то вже розкрився. І ми побачили, що набагато цікавіше йому стало тренуватися. Коли ти бачиш ці емоції, це щастя в очах дитини - це дуже круто, і дуже мотивує. І ще приємно бачити, як радіє батько хлопця поруч”, - ділиться Олег Верняєв.

здійсни мрію

здійсни мрію

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНедитячі мрії в окупації: Наталя Островська, Людмила Барбір та інші ведучі 1+1 здійснили мрію 15-річної Насті, котра пережила окупацію Бучі

Підтримати проєкт «Здійсни мрію» можна на сайті або долучившись до збору UKRAINE SOS.

Новини по темі