Повітряна тривога через зліт МіГ-31К: що означає та чому не варто ігнорувати (пояснює речник Повітряних сил)

Що означає повітряна тривога через зліт МіГ-31К
freepik.com

Повітряні тривоги через МіГ-31К: Ігнат пояснив, з чим вони пов'язані.

Поділитися:

У медіапросторі із початку оголошення масштабних повітряних тривог у зв'язку із використанням МіГ-31К виникло хибне уявлення, що тривога оголошується тільки у випадках, коли борти злітають с аеродрому "Саваслейка", пише один з моніторингових телеграм-каналів. Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, з чим пов'язані тривоги, оголошені через зліт МіГ-31К.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети Онікс: чим небезпечні та чому їх важко збити

Тривога оголошується, коли борти перетинають умовну межу, рухаючись у напрямку держкордону України. В інших випадках борти виконують зліт з аеродрому базування без оголошення тривоги. 

Що означає повітряна тривога через зліт МіГ-31К 

"Перш за все, польоти все ж таки пов'язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків. Навчання пілотів – це безперервний процес, і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони "натаскують" їх, – зазначив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За словами Юрія Ігната, росіяни таким чином намагаються тиснути на психіку українців, впливають на економіку і на наш психологічний стан. Україна отримує дані про зліт МіГ-ів в глибині території росії від партнерів. Йдеться про перебування літаків у повітряному просторі росії, про те, чи заряджені вони ракетами, чи ні.

"Вони піднімаються далеко у тилу росії. Ми нашими радіолокаційними станціями, на жаль, не можемо фіксувати МіГи, які летять далеко в росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону", - сказав Ігнат.

Новини по темі