Президента України Володимира Зеленського та народ України номінували на Нобелівську премію миру

Президента України Володимира Зеленського та народ України номінували на Нобелівську премію миру

Відповідне звернення направила група чинних та колишніх європейських політиків.

Поділитися:

Звернення від політиків до Нобелівського комітету щодо номінації Володимира Зеленського та народу України на Нобелівську премію миру були направлене 11 березня. В ньому політики просять повторного відкриття процедури висування кандидатур на Нобелівську премію миру до 31 березня 2022 року, щоб таким чином дозволити висування на Нобелівську премію миру президента Зеленського та народу України. У листі зазначається, що таке "порушення процедури" є виправданим з огляду на те, що "наш демократичний обов'язок — протистояти авторитаризму та підтримувати народ, який бореться за демократію та своє право на самоврядування". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ"Ми віримо у майбутнє, ми не здамося", — Президент України Володимир Зеленський дав розгорнуте інтерв'ю німецькій газеті BILD (публікуємо фрагменти)

У своєму листі підписани зазначають, що він зумовлений тим єдиним питанням, який наразі ставлять собі всі демократичні громадяни світу: "Що ми можемо зробити, щоб підтримати народ України?". Відповідно до цього в листі зазначено наступне. 

"У світлі історично безпрецедентних подій ми закликаємо Комітет з Нобелівської премії миру знову відкрити та переглянути процедуру висування кандидатур на Нобелівську премію миру 2022 року. Світ вражений зображеннями війни з України. Мільйони сімей зараз живуть у страху, їхнім будинкам та засобам для існування загрожують бомбардування та загарбницька армія.

Ми є свідками мужності народу України, який вистояв у цій війні, розв'язаній проти нього російською федерацією. Сміливі українські чоловіки та жінки борються за збереження демократії та самоврядування. Від непокірного демократично обраного президента України Володимира Зеленського до людини, котра зі сльозами на очах прощається зі своєю сім'єю, щоб боротися за свою країну, люди по всій Україні повстають, щоб протистояти силам авторитаризму. Ми вважаємо, що зараз час показати народу України, що світ на його боці".

нобелівська премія

З перших днів війни, яку розпочала росія, весь світ підтримує Україну. Світова спільнота надає потужну військову, грошову та матеріалу допомогу та солідарна з українцями у боротьбі з російскою агресією. Ми переможемо! 

Новини по темі