Руслан Сенічкін навчив готувати соус Айолі (РЕЦЕПТ)

Соус Айолі – зірка іспанської, а особливо каталонської кухні
Соус Айолі – зірка іспанської, а особливо каталонської кухні. Його називають близьким родичем майонезу. Та на відміну від нього, Айолі містить значно більше часнику. І завдяки цьому відзначається особливим цікавим смаком.
Рецепт соусу Айолі простий, тож приготувати його може навіть аматор. У цьому глядачів Сніданку з 1+1 запевнив народний кулінар Руслан Сенічкін.
Дивись також: ТОП-3 дієтичних соуси
Отже, якщо хочете збагатити страви ароматним соусом, гайда на кухню!
Аби приготувати соус айолі, вам знадобиться:
- Часник 6 зубків
- Яєчний жовток 2 шт.
- Гірчиця 1 ст. л.
- Лимон 1 шт.
- Олія 150 мл
- Сіль, перець за смаком.
Далі покладіть часник і жовтки до блендера і збивайте доки суміш не загусне. У процесі додайте оливкову олію, перець, морську сіль, гірчицю і кілька крапель лимонного фрешу.
Соус Айолі пасує до м'ясних, рибних страв, морепродуктів або запечених овочів. Тож смакуйте з насолодою!
Детальніше рецепт соуса Айолі дізнавайтеся у відео онлайн: