Овочева лазанья за рецептом Руслана Сенічкіна: готується просто, а смак — як в Італії

Овочева лазанья за рецептом Руслана Сенічкіна: готується просто, а смак як в Італії
Getty Images
Сніданок з 1+1
Поділитися:

Легендарна італійська страва, яка підкорила світ, тепер у легкому та корисному варіанті від улюбленого телеведучого Руслана Сенічкіна.

Лазанья — символ Італії, що бере свій початок ще з XIV століття. Колись це було просте тісто з сиром та спеціями, а сьогодні — безліч інтерпретацій на будь-який смак.

Руслан Сенічкін пропонує приготувати ароматну овочеву лазанью із сезонних українських овочів, яка точно стане фаворитом вашого столу.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 1 шт.
  • Болгарський перець — 2 шт.
  • Цукіні або кабачок — 1 шт.
  • Сир моцарела — 100 г
  • Томатний соус — 300 г
  • Сухі листи тіста для лазаньї — 300 г
  • Зелень за смаком
  • Оливкова олія
  • Сіль, перець — до смаку

Приготування:

1. На сковороді з оливковою олією злегка обсмажити нарізану цибулю.

2. Додати болгарський перець і цукіні, посолити, поперчити.

3. Натріть моцарелу.

4. На дно форми для запікання викладіть трохи томатного соусу, потім шар тіста, овочі, сир. Повторіть шари кілька разів. Верхній шар — овочі, присипані сиром.

5. Запікайте при 180°C близько 45 хвилин.

6. Подавайте з улюбленою зеленню — наприклад, базиліком.

Цей рецепт не лише смачний, а й універсальний — ви можете додати улюблені овочі або замінити сир на безлактозний варіант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Новини по темі